Simó afirma que l’autèntic pla de xoc, que és contrari als objectius del Pla de xoc contra el fracàs escolar, és el que estan patint els centres i els docents

La portaveu parlamentària d’Esquerra, Anna Simó, insta la consellera Rigau davant de la sentència del Tribunal Suprem sobre el català a l’escola a fer un nou decret basat en la LEC.


La portaveu parlamentària d’Esquerra, Anna Simó, ha instat la consellera d’Ensenyament Irene Rigau durant la seva compareixença al Parlament que el Govern ‘elabori un decret nou de segon cicle d’infantil que substitueixi els articles assenyalats per la sentència del Suprem, actualitzant-los a partir de la LEC’.

Simó ha instat també el departament a ‘preveure la resposta a la sentència que està pendent per part del Constitucional sobre la LEC i que ha estat interposada pel grup que ara li dona un suport incondicional. Si tan incondicional és el suport del PP a les seves polítiques demani’ls que retirin aquest recurs per acceptar-ne el suport’.



Un pla de xoc sense memòria econòmica és fum


Simó ha explicat que ‘després d’un any i mig treballant sobre un pla de xoc contra el fracàs escolar s’ha presentat un compendi de mesures incompletes, d’actuacions deslligades i sense memòria econòmica’ i ha destacat que ‘un pla de xoc senes memòria econòmica és fum’.

La portaveu d’ERC assegura que comparteix els ambiciosos objectius del pla però que hi troba a faltar quina ha de ser la implicació de la inspecció, quina ha de ser la formació a les famílies sense recursos per a les AMPA; com i amb quins recursos es desenvoluparà la formació als docents, que no n’hi ha; que no hi ha mesures de detecció precoç dels infants amb dificultats i atenció primerenca a les dificultats a primària i que en lloc de reforçar els EAP i educadors auxiliars a les aules el que es fa és retallar-los, com també els serveis educatius com logopèdia.

Simó també ha preguntat on queda la inclusió educativa que s’anuncia al Pla quan s’estan incrementant les ràtios a les Unitats de Suport a l’Educació Especial (USEE) a l’escola ordinària i reduint-ne els recursos humans i quan es retallen recursos humans per a l’atenció individualitzada a la diversitat. S’ha preguntat on es concreten els recursos per al treball amb l’entorn anunciat al Pla si s’eliminen els recursos per als Plans de l’entorn i no es treballa amb els serveis socials bàsics locals. Des d’ERC s’ha denunciat també la manca de poder de decisió real dels equips directius que no poden decidir sobre qüestions tan rellevants sobre el centre com la plantilla de docents.

La portaveu d’ERC ha denunciat que ‘no hi ha arguments que fonamentin les decisions del Departament que estiguin basats en el diàleg i l’acord amb la comunitat educativa. L’autèntic pla de xoc, que és contrari als objectius del Pla de xoc que ens presenta, és el que estan patint els centres amb l’increment de les ràtios, la reducció del personal d‘atenció directa, la reducció de les despeses de funcionament per sota de l’admissible, no poder substituir les baixes amb immediatesa, l’eliminació de tutories, la jornada intensiva a secundària...’

Simó ha destacat que ‘en aquests moments l’èxit escolar va lligat a certeses, per als ajuntaments, per als centres, i per a les famílies i en canvi ens trobem que no hi ha arguments ni diàleg, ni suport de planificació al darrere i sí retallades unilaterals’. La portaveu d’ERC ha retret a la consellera que no pot negar que la davallada de recursos porti a una davallada de la qualitat educativa.


Etiquetes