Simó: 'El Govern de la Generalitat ha de fer servir totes les eines al seu abast per evitar noves retallades'

La portaveu nacional d'Esquerra Republicana, Anna Simó, ha explicat que 'el Govern de la Generalitat s'ha d'esforçar al màxim i fer servir totes les eines al seu abast per tal d'evitar noves retallades'. 'No pot quedar cap ombra de dubte, no hi pot haver cap retallada ideològica ni social, si patim noves retallades ha de quedar molt clar que és per la profunda deslleialtat del govern espanyol que impedeix a més noves vies d'ingressos a la Generalitat'. Simó ha explicat que cal seguir reclamant els compromisos del Govern espanyol i davant d'una possible flexibilització de l'objectiu de dèficit per part d'Europa sobre l'estat espanyol cal reclamar no només al govern espanyol sinó també a les institucions europees que aquest repartiments sigui lleial i equitatiu amb les comunitats autònomes. Simó ha recordat que l'estat espanyol acumular deutes amb al Generalitat degut als seus incompliment is deslleialtats per més de 8mil milions d'€ sense tenir en compte el dèficit fiscal estructural.

Simó també ha volgut deixar molt clar que 'de cara a obtenir el suport d'ERC als pressupostos de la Generalitat el 2013 cal garantir que s'ha treballat a fons per evitar retallades i el que no pot fer un Govern que al Parlament està en minoria és tirar milles en mesures com noves retallades las treballadors públics sense discutir aquestes decisions en els òrgans de coordinació que fixa l'acord d'estabilitat parlamentària entre ERC i CiU'.

Preguntes sobre el CNI

Simó ha considerat 'escandaloses' i 'innacceptables' les declaracions del secretari general del Sindicat Unificat de Policia (SUP) que veu normalitat en la possibilitat que el CNI mantingui relacions amb agències de detectius com Metodo 3. Arran d'aquestes informacions Esquerra Republicana ha anunciat que es registrarà una bateria de preguntes al Congrés de Diputats per aclarir aquestes relacions i també, entre d'altres temes, perquè no s'ha permès col·laborar els Mossos d'Esquadra en totes les investigacions endegades arran de la publicació de casos de presumpte espionatge.