Simó: 'Fer la consulta i gestionar els nostres propis recursos són una necessitat urgent'

La portaveu d'Esquerra Republicana reitera que el diàleg amb l'Estat està recollit al Pacte d'estabilitat parlamentària amb CIU i Simó assegura que aquest diàleg no pot ser excusa per la inacció. Simó assegura que el Full de Ruta que marca l'acord d'estabilitat parlamentaria amb CIU s'està complint i es van fent tot els passos.



La portaveu nacional d'Esquerra Republicana, Anna Simó, ha explicat que 'sigui amb un sostre de dèficit del 0'7, de l'1'2 o del 2'1 els propers pressupostos de la Generalitat seran els pressupostos del ministre Montoro'. 'Seran els pressupostos que Madrid decideixi, ells tenen el control de l'aixeta, una aixeta que controla el 75% de les transferències que rep la Generalitat i que fan servir com una amenaça, com en el cas lamentable d'amenaçar amb no transferir els diners pels fons de trasplantaments a qui no compleixi amb el dèficit'. És per això ha destacat Simó que 'fer la consulta i gestionar els nostres propis recursos són una necessitat urgent'

Anna Simó ha explicat que 'la crisi no pot ser l'excusa per endarrerir la consulta i el full de ruta s'està complint'. Ja s'han fet els passos que marcaven la declaració de sobirania, l'elaboració de la Llei de Consultes, la creació del Consell per la Transició Nacional i s'està treballant amb el diàleg amb l'Estat. Sobre aquest punt Simó ha reblat que, diàleg sí, però per a dialogar calen dues parts i l'Estat ja ha deixat ben clara la seva posició que sobre aquest punt no en vol sentir a parlar.

Sobre el Consell per la Transició Nacional Simó ha recordat els tres eixos principals de treball: Preparar la consulta amb els mecanismes jurídics i tècnics necessaris; Planificació de les estructures d'Estat com la hisenda pròpia i la conversió de l'ICF en un banc Públic; i la preparació dels escenaris post-consulta.

Etiquetes