Simó: 'Un sostre de dèficit del 0,7% és inassumible per la Generalitat i per la ciutadania de Catalunya'

La portaveu d'Esquerra Republicana, Anna Simó, ha afirmat avui que 'un sostre de dèficit del 0,7% és inassumible per la Generalitat i per la ciutadania de Catalunya'. 'Un sostre de dèficit del 0,7% seria forassenyat i injust', ha afegit. En aquest sentit, ha reconegut que és una 'mala notícia' el fet que la Comissió Europea no decideixi sobre la flexibilitazió del sostre de dèficit dins de l'Estat espanyol fins el mes de maig. La portaveu d'ERC ha recordat que fa unes setmanes 'el Parlament europeu va donar pautes per a un repartiment equitatiu del dèficit i instava el govern espanyol a reduir la despesa militar i a suprimir els ministeris inútils'.

Anna Simó ha assegurat que 'posarem tots els nostres esforços en evitar uns pressupostos amb un sostre de dèficit del 0,7%'. En aquest sentit, ha anunciat que 'ERC presentarà aquesta setmana una moció al Parlament sobre el sostre dèficit'. També ha reclamat a l'Estat 'que pagui els més de 8.000 milions d'euros que deu a Catalunya en partides pressupostàries no executades'.

Pel que fa a la reunió avui entre la Generalitat i el sindicat de la funció pública, Simó ha reclamat 'que no es faci fora treballadors, que s'arribi abans a acords salarials, i si hi hagués una rebaixa de sou, que en tot cas, no sigui linial per tal de no perjudicar encara més les persones que tenen un sou més baix'.