Simó: 'Wert modificarà la legislació orgànica per permetre la segregació per sexes en els concerts i continuarà amb la segregació per raó de llengua com a model'

Simó denuncia que els successius canvis en les lleis orgàniques estatals d’educació en funció de les alternances del PP i del PSOE al govern espanyol han estat letals per a la millora del sistema educatiu. L’educació és un servei públic que ha d’estar per sobre de conjuntures polítiques, la majoria absoluta del PP no és una carta blanca per aplicar un model de desigualtats.

Sobre la polèmica sorgida arran de les sentències del Suprem, Anna Simó ha afirmat que ‘els centres concertats han de garantir l’accés al sistema educatiu en condicions d’igualtat i s’han d’adequar als principis generals del sistema educatiu fixats per la LEC, un dels quals i objecte d’atenció preferent és que la prestació del Servei d’Educació de Catalunya s’ordena d’acord amb el principi de coeducació per mitjà de l’escolarització mixta. I això vol dir que o els centres que segreguen per sexe deixen de fer-ho o no poden rebre fons públics, concert’. Simó ha instat el Govern a no renovar els concerts educatius a les escoles d’elit que segreguin per sexes.

Simó s’ha referit a les darreres declaracions del ministre Wert, que ha anunciat que modificarà la llei orgànica estatal d’educació perquè la segregació per sexes sigui declarada no discriminatòria ‘ho és, ho digui una llei orgànica o no. Wert comença un nou periple de despropòsits educatius modificant la llei estatal per permetre la segregació per sexes en els concerts i continuarà afegint-hi la segregació en centres i en grups classe per raons de llengua habitual’. La diputada ha a advertit que ‘utilitzaran de nou una majoria absoluta que no els dóna carta blanca en matèria educativa per aplicar per sobre de la llei catalana d’educació el model lingüístic que apliquen al País Valencià i a les Illes per posar fi al model d’escola catalana i d’immersió lingüística que consagra la LEC’.

Simó denuncia que ‘els successius canvis en les lleis orgàniques estatals d’educació en funció de les alternances del PP i del PSOE al govern espanyol han estat letals per a la millora del sistema educatiu. L’educació és un servei públic que ha d’estar per sobre de conjuntures polítiques, la majoria absoluta del PP no és una carta blanca per aplicar un model de desigualtats. Així ho vam entendre Esquerra quan es va elaborar la LEC la legislatura passada, calia incorporar-hi el principal partit de l’oposició per evitar precisament lleis que caduquessin amb els canvis de govern.’

Etiquetes