Tardà a Maragallo: ‘Menteixen políticament quan asseguren que sortir de la UE és més fàcil’

El diputat d’ERC-RCat-Catalunya Sí, Joan Tardà, ha defensat avui que l’entrada de Cròacia a la UE és un pas més per permetre el reconeixement de la República Catalana dins la UE, unes paraules que han posat nerviós al ministre d’Exteriors. José Manuel García-Margallo, qui ha alertat que ‘l'augment del sobiranisme a Catalunya està debilitant la posició d'Espanya en els mercats’ i ha afirmat que l’aposta per la República Catalana ‘perjudica la recerca de finançament, després de la rebaixa de la qualificació del deute per part de Standard & Poor's’.

Magallo ha fet la majoria d'aquestes afirmacions en resposta a la intervenció del diputat Joan Tardà, que ha agraït a Margallo que hagi enviat una carta a Europa demanant una posició unitària contra l'adhesió de Catalunya. ‘Gràcies per atorgar la carta de naturalitat al procés democràtic català’, ha dit Tardà, que li ha recordat que ‘mentre que el govern espanyol es tanca en rodó l'executiu britànic de David Cameron permet el referèndum i treballa pel no’.

Per a Tardà, ‘els queda molt de camí per passar el control de qualitat que ha passat el partit conservador britànic’ ha dit Tardà, que també ha acusat el ministre de ‘mentir políticament’ quan assegura que sortir de la UE és molt fàcil perquè només hi ha el precedent de Groenlàndia i ‘va haver de suar per aconseguir-ho’. ‘No hi ha cap mercat que expulsi a set milions de clients, ni per raons democràtiques ni econòmicament’, ha afirmat abans de demanar a Margallo que prengui ‘una mica de til•la i de calma’.