Tardà: ‘Celebrem la unitat en el dret a decidir i esperem noves sumes i cap altra deserció’

El diputat d’ERC-Catalunya Sí, Joan Tardà, ha defensat les tres propostes de resolució de la formació sorgides després dels Debat de Política General. La coalició independentista ha presentat tres propostes per defensar que Catalunya faci un referèndum d’autodeterminació, per posar una renda bàsica i per eliminar privilegis.

Tardà ha defensat que cal ‘unitat entorn del catalanisme polític’ per defensar el dret a decidir. ‘Celebrem la unitat en el dret a decidir i esperem noves sumes i cap altra deserció’, ha afirmat Tardà, que ha recordat que la proposta d’ERC és que ‘es puguin convocar referèndums i consultes sense que ho autoritzi el Govern espanyol. Els referèndums són una eina de democràcia directa i no han d'estar subjectes a la voluntat o censura partidista de cap govern’ i ha defensat una iniciativa que demana que sigui Catalunya qui pugui fer un referèndum, alhora que ha anunciat que, si el resultat diu que es vol un país lliure, ‘proclamarem la República Catalana’.

D’altra banda, ERC ha defensat una proposta per a ‘la implementació d'una renda bàsica universal’ i ha instat a ‘declarar d'urgència la creació, almenys, d'una renda garantida de ciutadania per a les persones que no tenen cap tipus d'ingressos’.

Contra els privilegis

Finalment, la tercera proposta reclama ‘la supressió dels privilegis polítics, i per fer això el Govern haurà de presentar un informe, fer-lo públic i poder fer realitat la supressió de cotxes oficials, de targetes de crèdit, de viatges en primera classe, de beneficis en les pensions, d'allotjaments de luxe, d'ús exclusiu de locals, de regals institucionals, etc. O s'acaba amb aquests privilegis o no hi haurà cap tipus de credibilitat. És així mateix!’, ha sentenciat Tardà.