La candidata d'Esquerra Republicana a l'alcaldia de Sant Feliu de Guíxols, Sílvia Romero.
La candidata d'Esquerra Republicana a l'alcaldia de Sant Feliu de Guíxols, Sílvia Romero.

Coneix la candidata d’Esquerra Republicana a Sant Feliu de Guíxols

Sílvia Romero Quesada (Sant Feliu de Guíxols, 1976) és regidora a l’Ajuntament de Sant Feliu des del 2015 i, des de fa gairebé quatre anys, encapçala el projecte municipal d’ERC Guíxols. També és vicepresidenta i consellera d’Afers Socials del Consell Comarcal del Baix Empordà des del 2019, a més de portaveu del grup republicà.

Dinàmica, resolutiva i propera, la Sílvia està molt vinculada al teixit associatiu de la ciutat, d’on en destaquen els més de 20 anys fent teatre amb l’Agrupació Teatral Benet Escriba i el seu pas pel Voluntariat Ganxó, l’ACAS Baix Empordà i el Consell Escolar a l’Institut Sant Elm.

És Diplomada en Turisme per la UdG i té un Postgrau en Desenvolupament local per la UdG, un Màster en Govern local per la UAB i ha cursat diversos estudis d’especialització en màrqueting i planificació turística. Des de fa 17 anys treballa a l’administració pública com a cap d’àrea de promoció econòmica i turisme a l’ajuntament d’un municipi veí a Sant Feliu.

Però, més enllà de la seva trajectòria política i professional, què en sabem dels seus orígens, de la seva manera de ser i dels seus valors? A continuació, llistem 10 coses que potser no sabies de la Sílvia Romero Quesada:

  1. Va créixer al barri de Vilartagues, on va arribar la seva família als anys 60 provinent de dos petits poblets d’Andalusia: Moreda (Granada) i Villanueva del Arzobispo (Jaen). Ha residit molts anys a la zona centre de la ciutat i actualment viu al barri de Tueda.
  2. És la gran de tres germanes, tieta de quatre nebots als quals adora i padrina de la Paula, en Martí i en Marc. Es defineix com una dona molt familiar, tot i que reconeix que la política i el servei públic de vegades no li permeten gaudir de totes les estones que voldria.
  3. Li agrada molt viatjar i conèixer nous indrets. Des de molt jove aprofita sempre que pot per fer alguna escapada lluny de casa i també per gaudir de racons propers, racons del país que encara no coneix.
  4. Li agrada molt la música, sobretot les bandes clàssiques de rock i el pop britànic, tot i que actualment les seves llistes de reproducció inclouen molts gèneres diferents, i sempre sonen a casa o al cotxe. Li encanta anar a concerts en directe i a festivals de música. Gaudeix molt dels esdeveniments culturals de la ciutat, sobretot del Carnaval, al que sempre ha participat amb les colles Els Gòmbits i els 4 Gats, així com de la Festa Major, que no es perd mai.
  5. Té una gosseta, l’Elsa, tot i que és tan petita que li diu Puça. Una de les coses que més li agrada és passejar amb ella pels carrers del centre de Sant Feliu, on tothom la coneix i la saluda.
  6. El seu pare era en “Romero del peix”, majoristes del sector de tota la vida. Al seu costat, i amb la seva germana Carmen, ha corregut i conegut moltes cuines de restaurants i hotels de la Costa Brava. I d’aquí va néixer la vocació per dedicar-se professionalment al sector turístic.
  7. L’estiu és la seva època preferida de l’any, moment en el qual es pot retrobar més sovint amb bona part de les seves amistats a Sant Feliu. I una de les coses que l’apassiona és sortir a navegar i passar el dia a alguna cala entre Sant Feliu i Tossa... l’autèntic paradís.
  8. Als 24 anys va prendre una decisió que va canviar la seva vida, sobretot en qüestions de salut i aspecte físic: es va sotmetre a una intervenció per resoldre la obesitat mòrbida que patia.
  9. Confessa que no ha destacat mai a nivell esportiu tot i que ha practicat diversos esports: vela, tennis, bàsquet... Actualment ha tornat activament a les pistes de pàdel després d’uns anys de tenir-lo aparcat.
  10. Sempre ha estat una dona activa, molt interessada en la política i ferma defensora del municipalisme. Va començar l’any 1999 formant part d’una llista independent. “Aleshores ja calia un canvi de model de gestió de la política municipal”, explica. Coneixedora de l’administració pública en profunditat, està convençuda que el futur de Sant Feliu passa per un “canvi que prioritzi el bé comú, la participació de la gent en les decisions que es prenen a l’ajuntament, l’honestedat, la transparència i el respecte pel paisatge i la sostenibilitat”. En definitiva, un canvi que promogui la implicació en la vida local, posant al centre dels projectes a les persones que treballen i viuen a la ciutat. Per això al 2018 es va incorporar al projecte d’Esquerra Republicana, que torna a encapçalar a les eleccions municipals d’aquest any 2023.