Intervenció Alba Vergés
Intervenció Alba Vergés

L’exconsellera ha anunciat que interposarà un recurs per incompetència del tribunal per jutjar-la en tenir condició d’aforada

La vicepresidenta primera del Parlament i exconsellera de Salut, Alba Vergés, presentarà un recurs en contra l'admissió a tràmit, per part del jutjat d'instrucció número 4 de Barcelona, de la querella que va interposar el sindicat de la Guàrdia Civil APROGC. Vergés, registrarà una sol·licitud d'inadmissió per manca de competència del tribunal, ja que com a diputada i vicepresidenta de la Mesa del Parlament, Vergés és aforada i la competència recau en el TSJC. "Estic convençuda que el TSJC arxivarà la causa, perquè és un sense sentit, jo sempre he defensat la vacunació per a tothom i així s’ha fet", ha afirmat.

La querella, admesa a tràmit al juliol però que no ha estat notificada fins aquesta setmana a Vergés, l'acusa d’haver comès un delicte d’odi i contra la seguretat i la higiene a la feina durant el procés de vacunació a la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. Un procés de vacunació endarrerit per problemes burocràtics amb els cossos i per les traves que els mateixos cossos van posar sobre els punts de vacunació. Un cop encarrilat, el procés de vacunació es va aturar per indicacions del ministeri espanyol de suspendre les dosis d'Astrazeneca als menors de 55 anys davant dels casos de trombosi.

“Al vacunar els col·lectius essencials, hi ha una gestió immensa: treure les llistes del cens, decidir on vacunar, etc. Tot això es va muntar per a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil, però quan començàvem, el ministeri va aturar la vacunació amb Astrazeneca”.

És per això que Vergés considera que la querella, més enllà del defecte de forma, és una mostra més de la persecució judicial que pateixen les institucions catalanes, així com de la persecució ideològica que pateix l’independentisme. "He defensat sempre i defenso la salut com un dret universal per a tothom, i així ho vaig fer quan era al capdavant de la conselleria en la lluita contra la Covid19; hi ha un clar biaix polític en qui vol perseguir criminalment els criteris sanitaris", assegura.

Etiquetes