Amorós: 'Els greus atacs del govern espanyol generen una inseguretat jurídica en el comerç molt greu per a l'economia catalana'

El diputat d'Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya Oriol Amorós ha denunciat avui que 'la invasió competencial i els greus atacs del govern espanyol generen inseguretat jurídica en el món del comerç'. Amorós ha afegit que 'tenim dret a ordenar el nostre comerç des del diàleg amb el sector'. Segons el diputat republicà, el govern espanyol 'no només ataca els horaris comercials, sinó el model de comerç de Catalunya'.

Oriol Amorós, que ha fet aquestes declaracions abans de reunir-se amb la junta directiva de la Confederació de Comerç de Catalunya, ha assegurat que 'la llibertat dels horaris comercials suposen menys llibertat per a les famílies que es dediquen al comerç i que tenen dret també a disposar de temps lliure'. 'Aquesta mesura provocarà l'augment dels costos laborals', ha afegit. Amorós ha remarcat que el principal problema del comerç és que 'el consum està estancat'. 'Si no es consumeix més no és pels horaris, sinó per la crisi que afecta les rendes i la capacitat de consum de les classes mitjanes i populars', ha manifestat.

Amorós ha reiterat el compromís d'ERC de continuar treballant per 'un comerç de proximitat, arrelat a la ciutat i que garanteix una millor distribució de la riquesa'. 'Diem no a la inseguretat jurídica i a incrementar els costos laborals per a les empreses', ha conclòs.