Bosch: 'A Catalunya tenim més pobres que habitants hi ha en algunes comunitats de l'estat'

El candidat d'ERC-RCat-Catalunya Sí, Alfred Bosch, ha participat aquest divendres en el míting central del Penedès a Sant Sadurní d'Anoia on ha defensat que cal començar la 'solidaritat amb els de casa, vinguin d'on vinguin' perquè 'a Catalunya tenim més pobres que habitants hi ha a en algunes comunitat de l'estat'.

'Un de cada 5 catalans és pobre, i és per això que no podem mantenir una falsa solidaritat, obligada, mentre un 20% de la nostra població es troba en risc d’exclusió' ha afirmat el candidat. 'No podem oblidar aquest volum de pobresa en nom de la solidaritat' i ,ha afirmat Bosch que, els 'nostres impostos han de servir per fer polítiques actives d’ocupació, de formació ocupacional i continuada, i donar solucions a les persones que no poden trobar feina'.

Bosch ha afirmat que 'nosaltres diem que si als treballadors, a les empreses, a la gent treballadora, a les ganes de crèixer, volem generar riquesa; i els nostres guanys ens els volem administrar nosaltres'.

Si tinguessim la independència fiscal 'veuríem que no som una província d'un estat a ser rescatat, seriem una economia rescatadora. Hem estat rescatant a España durant dècades'.

Entre les propostes de la candidatura que encapçala destaca el compromís de l'increment de les pensions mínimes de jubilació i invalidesa en la seva modalitat no contributiva, del SOVI, del Fons d’Assistència Social i del subsidi de garantia d’ingressos mínims, així com de les pensions contributives més baixes, fins al Salari Mínim Intreprofesional.

L'acte l'ha presentat Sergi Sol i ha servit per a homenatjar el sadurninenc el centenari Pere Varias, que tal com ell mateix ha explicat va ser condemnat a cadena perpètua pel simple fet d'haver estat l'alcalde de Sant Sadurní durant la República. Ramona Vergés també ha participat de l'acte i ha precedit a la secretaria general d'ERC, Marta Rovira.


Etiquetes