Bosch: 'Dèficit fiscal és dèficit social, ens cal el concert econòmic per sortir de la crisi i assolir la plena igualtat d'oportunitats'

El candidat d'Esquerra-RCat-Catalunya Sí, Alfred Bosch, ha explicat que 'Catalunya pateix dues crisis: la que pateix tota Europa i la que nosaltres patim a causa de l'espoli fiscal. Dues crisis que aboquen molta de la nostra gent a la pobresa i l'exclusió'.

Tal com ha explicat Alfred Bosch, a Catalunya hi ha avui 1.500.000 de pobres, 740.000 aturats i 150.000 famílies sense cap ingrés. El 45% dels joves menors de 25 anys són a l'atur, i en el que portem d'any han hagut de tancar gairebé 20.000 empreses. Es per aquesta raó que Bosch reclama 'la independència fiscal per sortir de la crisi, per pal·liar la pobresa, per invertir socialment en una societat més cohesionada, més equitativa i més lliure. Avui més que mai, el 20-N reivindiquem la sobirania catalana per sortir de la crisi, la independència fiscal per bastir un país nou amb una veritable igualtat d'oportunitats'.

El candidat d'Esquerra-RCat-Catalunya Sí, Alfred Bosch, ha presentat un estudi fet per economistes de la coalició que exemplifica què es podria fer recuperant el que suposa econòmicament el dèficit fiscal:

1 segon= 1 beca de menjador per un any

1 minut= contractar un nou metge per un any

1 hora= una nova escola bressol

1 dia = implantar la sisena hora a tots els centres escolars

1 setmana= pagar la prestació de totes les persones aturades de Catalunya durant un any

1 mes= aturar totes les retallades en salut

1any = construir el corredor de la Mediterrània de la Junquera a Algesires