Bosch: 'Els nostres avis van fer la fàbrica d'Espanya, si apostem per la innovació, els nostres fills seran fàbrica del món'

El cap de llista d'ERC-Rcat-Catalunya Sí, Alfred Bosch, en l'acte central de campanya del Bages, a Manresa, ha fet una defensa encesa de les polítiques industrials per sortir de la crisi. 'El 23% de la riquesa de Catalunya és directament industrial, i més de la meitat de la riquesa del país és de base industrial', ha subratllat Bosch, que ha volgut emfasitzar el seu discurs en el fet que 'Els nostres avis i rebesavis van fer la fàbrica d’Espanya, nosaltres som fàbrica d’Europa i els nostres fills han de ser fàbrica del món, si invertim en innovació'.

Per això, Bosch ha apel·lat a la necessitat de fer una política industrial orientada a l’exportació. 'Volem fomentar la innovació, el talent i la creativitat per fabricar els millors productes', ha afirmat. En aquest sentit, ha recordat que Catalunya i la seva Eurorregió de Pirineus-Mediterrània és un dels pols de més vitalitat econòmica de l’Europa industrial, i has subratllat que concentra les indústries de major productivitat de l'economia (automoció, biomedicina, farmacèutiques, agroalimentació).

El programa d'ERC-Rcat-Catalunya Sí proposa incentius i suport a les PIMES en matèria d'R+D+I i facilitar la col·laboració d’aquestes amb els ens públics de recerca. La coalició indepedentista considera que la recerca i la innovació serà el motor del canvi de model productiu, atès que permet crear productes amb el valor afegit necessari per a competir al mercat global.

El president d'Esquerra, Oriol Junqueras, que ha tancat l'acte polític de Manresa, s'ha referit a la polèmica al voltant del futur de Televisió de Catalunya, acusant tant a CiU com el PP de voler carregar-se el model de televisió pública catalana: 'Duran i Lleida ha obert la veda contra TV3 i el PP s'hi ha afegit amb entusiasme'.