El Parlament oferirà, per primera vegada, pràctiques remunerades a estudiants universitaris

La vicepresidenta Alba Vergés impulsa un programa de pràctiques amb beques d’entre 600 i 800 euros al mes

El Parlament ha fet pública una convocatòria de pràctiques per a estudiants universitaris de grau i de màster remunerades. La Mesa, encapçalada per la vicepresidenta primera en funcions de presidenta, Alba Vergés, va aprovar aquesta iniciativa pionera que permetrà als estudiants en pràctiques cobrar entre 600 i 800 euros.

Vergés ha impulsat aquest programa de pràctiques amb l’objectiu d’alinear-se amb una resolució del Parlament Europeu sobre l’empoderament de la joventut que demana als estats membres de la Unió Europea garantir la remuneració dels estudiants en pràctiques. Així, el Parlament de Catalunya es converteix en una de les primeres institucions del país a oferir pràctiques remunerades a estudiants universitaris.

La cambra catalana ja s’ha posicionat en aquesta línia en múltiples ocasions. De fet, el maig del 2022 el Ple va aprovar la necessitat de millorar les condicions de pràctiques dels estudiants, també a partir de la remuneració, durant el debat monogràfic sobre emancipació juvenil.

  El Parlament oferirà, per primera vegada, pràctiques remunerades a estudiants universitaris

Així, un total de dotze estudiants universitaris -repartits en dues convocatòries- formaran part del programa de pràctiques per a estudiants de grau, de postgrau, de màsters o de doctorats. Ara per ara, la cambra ha publicat la primera de les dues convocatòries, que ja està oberta als aspirants.

La primera d’aquestes dues convocatòries va adreçada a estudiants de ciències polítiques, dret, gestió d’informació i documentació digital, assessorament lingüístic o divulgació científica. La segona, que es publicarà durant els pròxims mesos, es dirigirà a especialistes de periodisme o comunicació audiovisual, edició, pedagogia i història, informàtica, enginyeria elèctrica o arquitectura.