Bosch: 'En educació no es pot retallar, ens juguem el futur dels nostres fills i el futur del país''

El cap de llista d'Esquerra-RCat-Catalunya Sí Alfred Bosch, en una reunió amb l'equip directiu del CEIP Drassanes de Barcelona ha pogut intercanviar propostes i ha explicat que 'en educació no ens la podem jugar perquè estaríem jugant amb el futur dels nostres fills i, en definitiva, amb el futur del nostre país', i ha dit 'no ens poden retallar en educació i no ens poden tallar la llengua, cal defensar el model d'escola catalana d'immersió lingüística i d'igualtat d'oportunitats per a tot l'alumnat'. Bosch ha afegit que 'davant de la majoria absoluta del PP que s'insinua, cal defensar més que mai el model d'escola catalana, laica i inserida en la nostra societat'.

En aquest sentit, i com a alternatives a les retallades en educació, Bosch ha recordat l'exemple d'Alemanya, que ha retallat el 40% del seu pressupost de defensa i el fet que hi ha tres ministeris com el de cultura, sanitat i educació amb totes les competències transferides i que són prescindibles, i ha posat l'exemple que 'moltes famílies apliquen el sentit comú, i en temps de crisi no retallen de coses tan bàsiques com la sanitat i l'educació, sinó de coses accessòries'.

El cap de llista d'Esquerra-RCat-Catalunya Sí ha defensat la sisena hora suprimida pel departament d'Ensenyament ha dit que a molts centres el professorat el manté amb el seu esforç, però demanen ajut. Bosch ha recordat també la importància de mantenir la dotació de beques de menjador i ha recordat que les retallades també han provocat la pèrdua de feina de 2000 docents el darrer any. 'És per això', ha dit Bosch, 'que és urgent la nostra independència fiscal, per tal de mantenir el nostre estat del benestar i la igualtat d'oportunitats en educació'.