Bosch: ‘Tenim prop de 1.000 propostes per començar a construir la República catalana’

El candidat d’ERC-RCat-Catalunya Sí al Congrés espanyol, Alfred Bosch, ha presentat avui al Parc de la Ciutadella, a Barcelona, el programa electoral de la coalició independentista que pretén establir les bases de la futura República catalana. ‘La República catalana necessita generar ocupació de forma urgent i, per tant, nosaltres proposem avantatges fiscals als nous autònoms i crèdits preferents per als emprenedors i les pimes, perquè els autònoms i les pimes són la sortida catalana a la crisi’, ha afirmat Bosch.

Acompanyat pel president d’ERC, Oriol Junqueras, i el de RCat, Joan Carretero, el candidat de la coalició independentista, Alfred Bosch, ha recordat que és una prioritat que cada català tingui assegurat ‘un plat a taula i un sostre’ i, en aquest sentit, ha explicat que el concert econòmic és imprescindible per a fer-ho possible.

El programa electoral d’ERC-RCat-Catalunya Sí proposa que les entitats financeres que reben fons públics hagin de posar els pisos buits que tenen en propietat a lloguer. A més a més, Bosch ha subratllat que està a favor que ‘els ciutadans puguin liquidar un deute hipotecari entregant el pis a l’entitat financera’. La candidatura també proposa implementar un fons per evitar els desnonaments, que es finançaria amb un impost minúscul sobre els dipòsits a les entitats financeres.

Èmfasi en el republicanisme

El programa electoral d’ERC-RCat-Catalunya Sí es divideix en tres apartats: el país, l’eix social i el republicanisme. La coalició independentista ha volgut posar molt d’èmfasi en aquest darrer punt, la defensa dels valors republicans, cosa que es concreta en propostes per lluitar contra el frau fiscal, l’elecció democràtica del cap de l’Estat, facilitar la presentació d’iniciatives legislatives populars i augmentar el poder dels promotors. En aquest sentit, ERC-RCat-Catalunya Sí també demana que, d’acord amb els principis democràtics, es puguin convocar referèndums vinculants.