Bosch: 'Volen que atemptem contra el nostre poble i per aquí no passarem'

El portaveu d'Esquerra Republicana al Congrés, Alfred Bosch, ha denunciat aquest matí que el govern espanyol fa servir una 'brunete pressupostària que ens col·loca en la situació d'empènyer el nostre poble cap al malestar'. 'Pretenen convertir-nos en els dolents de la pel·lícula i que atemptem contra el nostre poble, i per aquí no passarem', ha afegit. Bosch ha presentat en roda de premsa una PNL que s'entrarà al Congrés amb un seguit de mesures urgents per evitar l'ofec de les finances de la Generalitat.

Aquesta proposta insta el govern espanyol a negociar 'un sostre de dèficit raonable, no inferior al 35% del sostre que acabi fixant la UE per a l'Estat espanyol'. En aquest sentit, Bosch ha assegurat que 'el sostre de dèficit no és cap nimietat perquè cada dècima equival a 200 milions d'euros per a polítiques socials'. La PNL d'ERC, entre d'altres mesures, també reclama al govern espanyol 'el pagament dels incompliments de partides pressupostades a la Generalitat de Catalunya', xifra que se situa per damunt dels 8.000 milions d'euros.


Proposta per a la supressió dels cotxes oficials


Alfred Bosch també ha presentat una altra PNL, que proposa 'suprimir tots els cotxes oficials dels càrrecs públics'. Aquesta proposta s'articula en tres demandes: en primer lloc, forçar el govern espanyol a presentar un informe sobre el nombre de cotxes oficials i les despeses que generen; segon, aprovar la supressió de tots els cotxes oficials dels càrrecs públics; per últim, limitar les excepcions per a casos molt concrets en què el cotxe oficial sigui imprescindible, per motius de seguretat.

Segons Bosch, 'cal canviar el xip i que entenem que tenir cotxe oficial no és el més normal del món'. 'Anar en transport públic és molt digne', ha reblat.