Capdevila: 'El dictamen del Consell de garanties és clar i cal que el Govern català presenti recurs d'inconstitucionalitat al Decret de salut del Govern de Rajoy'

La diputada d'ERC, Carme Capdevila, ha explicat que' tenint en compte el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries cal que el Govern de Catalunya presenti un recurs d'inconstitucionalitat envers el decret'.

El dictamen del CGE conclou que el decret del govern de Mariano Rajoy en salut, que estableix una retallada de 7.000 MEUR, és contrari, entre d'altres, a l'article 86.1 de la Constitució que permet prendre decisions a través de decrets-llei en cas 'd'extraordinària i urgent necessitat', una urgència que no es considera provada. Donat que no es considera adient el procediment Capdevila assegura que 'el Govern de Rajoy hauria de retirar aquest decret i tramitar-lo com a Projecte de Llei per permetre el debat polític amb les esmenes i aportacions dels grups parlamentaris, que és el que s'hauria d'haver fet des d'un principi'.

D'altra banda, el dictamen que va sol·licitar ERC, i els grups del PSC , ICV-EUiA i SI, també arriba a la conclusió que el decret espanyol vulnera competències de la Generalitat. Concretament, diversos apartats de l'article 162 de l'Estatut que fa referència a les competències catalanes en prestació de serveis sanitaris i l'article 136 que estableix les competències en funció pública.

Etiquetes