Junqueras: 'L'atac al català del ministre Wert demostra que l'única sortida és la independència'

Junqueras no vol que la Generalitat posi pedaços a la llei d'educació que prepara l'Estat i apunta al referèndum com l'única via per superar la situació

El president d'ERC, Oriol Junqueras, assegura que l'esborrany de la reforma de la llei d'educació estatal demostra, un cop més, la necessitat que Catalunya assoleixi la independència. 'La millor manera de defensar el nostre sistema educatiu, els nostres mestres i els nostres alumnes és que siguem nosaltres els que decidim què hem de fer amb el nostre futur'.

Junqueras assegura que 'no es poden posar pedaços a la llei estatal sinó que cal tallar en sec i accelerar el màxim possible la convocatòria d'un referèndum'. Junqueras ha afirmat que 'la Generalitat no ha d'acatar la llei estatal quan s'aprovi sinó que ha de complir el seu propi marc legal establert per la LEC'.

'El que hem de fer és posar el futur de la societat catalana en mans dels seus ciutadans i no en mans de partits aliens a Catalunya que fan tot el possible perquè el país no tingui futur', ha reblat.

Junqueras ha explicat 'l'esborrany del ministre José Ignacio Wert atempta contra la immersió lingüística reconeguda com a model d'èxit tant pel nivell de competència lingüística en dues llengües com per la cohesió social.' El president d'ERC assegura que 'aquest atac al model català no és res més que l'estratègia habitual del govern espanyol, que actua permanentment en contra dels interessos de Catalunya' i ha posat l'exemple de l'impost a tipus 0 als bancs que va aprovar el consell de ministres del passat divendres per evitar que Catalunya pogués reclamar als bancs que col·laboressin en la sortida de la crisi.