Els Pressupostos marquen el camí al 27S, són uns Pressupostos de transició nacional i amb marcat caràcter social

El portaveus adjunt del Grup Parlamentari d’ERC i responsables en matèria econòmica, Pere Aragonès i Lluís Salvadó, han explicat que ‘amb les esmenes transaccionades amb CIU i l’acord assolit s’aconsegueix l’objectiu d’un Pressupost que serveix pel que hem de fer el 27S, obtenir un mandat per la independència. Tenim com a resultat uns Pressupostos de transició nacional amb un marcat caràcter social.’


Aragonès ha explicat el resultat de l’acord basat en tres pilars:

1. Creació del fons extraordinari per a polítiques socials dotat amb 100 M€ dels quals 88’5M€ es destinen a polítiques socials i 11’5M€ a protecció social i la hisenda catalana, amb una incidència directa també en la capacitat d’implementar polítiques socials.

2. Funció Pública. Retorn dels 44 dies meritats de la paga extraordinària del 2012 que reclamaven els treballadors públics. Fixació del topall màxim de sou d’un directiu en el sou d’un conseller. Eliminació de dietes per assistència a òrgans col·legiats.

3. Impuls de les estructures d’Estat que va inclòs en la Llei de Mesures: Pla Director de la Hisenda Catalana, inventari per la divisió d’actius i passius en el procés d’independència, protecció i garantia de les infraestructures crítiques, creació de l’Agència Catalana de Protecció Social, creació de la Sindicatura Electoral de Catalunya, preparació de les autoritats de competència i regulació de mercats, i seguretat nuclear.



Pere Aragonès ha destacat que ‘amb aquest acord s’aconsegueix un Pressupost de transició nacional fruit de l’acord polític, de la voluntat política, i el que es fa és posar-hi recursos i facilitats amb la voluntat d’arribar al 27S el més preparats possible per respondre al mandat democràtic dels catalans de fer la Independència. Aquest objectiu s’assoleix imprimint un prioritari i marcat caràcter social per tal de garantir les necessitats de la ciutadania’.

Fons social per els pressupostos 2015