Salvadó: 'Preparar les estructures d'estat és imprescindible per garantir que la transició nacional es fa de forma ordenada'

El portaveu adjunt del Grup Parlamentari d'ERC Lluís Salvadó ha explicat al ple del Parlament les mesures que ERC ha impulsat en la negociació sobre la Llei de mesures fiscals, financeres i administratives. Unes mesures que es poden dividir en quatre blocs:

  1. Mesures dirigides a la funció pública, que inclouen la recuperació de la catorzena paga dels funcionaris i l'eliminació de les dietes per assistir a reunions d'òrgans de govern de l'administració catalana.

  2. Mesures socials, que inclouen la creació d'un fons d'atenció als subministraments bàsics per atendre la pobresa energètica i que es nodrirà a partir de les aportacions de les empreses subministradores, i bonificacions sobre taxes de l'administració catalana per a les famílies monoparentals, equiparant-les a les famílies nombroses.

  3. Mesures territorials, que inclouen determinar un pressupost pel Consell General d'Aran i un per la consulta de la comarca del Moianès, i crear un fons per a reactivar econòmicament els territoris nuclears.

  4. Propostes per la creació d'estructures d'estat, que inclouen crear l'Agència Catalana de Protecció Social, dissenyar les autoritats de la competència i la regulació de mercats, i vetllar per la seguretat d'infraestructures primordials com l'aigua i l'energia, en especial la nuclear.

'Preparar les estructures d'estat és imprescindible per garantir que la transició nacional es fa de forma ordenada'
, ha defensat Salvadó.