ERC demana al Govern català que defensi a Europa una flexibilització del sostre de dèficit

La portaveu nacional d'ERC, Anna Simó, assegura que Europa no pot limitar-se a dir que és un assumpte intern espanyol perquè afecta els 27 i cal fixar un sostre de dèficit més raonable.

ERC creu que 'el Govern català hauria de moure fitxa a Europa perquè Brussel·les digui alguna cosa a Madrid sobre l'objectiu de dèficit fixat al 0,7% per a les autonomies'. Anna Simó ha mostrat la 'preocupació d'ERC pel restrictiu objectiu de dèficit, absolutament desproporcionat i mal distribuït entre Generalitat i govern espanyol, sobretot tenint en compte per distribució de competències és sobre les comunitats autònomes on recau la despesa més important a l'hora de garantir el coixí de les polítiques de benestar. L'actitud de l'estat genera un agreujament de la crisi i centrifuga el deute'. Anna Simó afirma que 'Europa hauria de plantejar a l'estat fer una redistribució més equitativa en funció de les competències i en funció de l'endeutament.'

Simó ha explicat que 'es pot actuar a Europa per via governamental,i les veus més imprescindibles són les del president Mas i el conseller Mas-Colell, i també a través dels eurodiputats'. La portaveu republicana assegura que fixant el dèficit en un 1'5% en comptes del 0'7% que proposa l'estat espanyol es podria comptar amb un marge d'entre 1600 o 2000 milions d'euros que permetrien respirar les finances de la Generalitat i especialment permetrien respirar la ciutadania que és destinatària d'aquestes polítiques de la Generalitat. 'Europa, no pot conformar-se a dir que és un assumpte intern perquè afecta els 27' ha reblat.

Reunions amb CIU

Anna Simó ha explicat que després del parèntesi que representen les festes nadalenques avui es reprèn l'activitat política amb noves trobades amb CIU. De la reunió d'aquest vespre ha explicat que es tractaran el calendari de treball de les diferents comissions i els 5 grups de treball fixats en l'acord d'estabilitat parlamentària(educació, sanitat, funció pública, mitjans de comunicació, i universitats).

Simó ha reiterat que 'ERC es referma en la necessitat de fer reunions amb les altres forces polítiques que també estan a favor del dret a decidir i poder treballar en la declaració sobiranista que es farà al primer ple del Parlament abans del mes de gener'. Simó ha explicat que 'ERC considera vital que el grup d'assessorament al Govern en el procés de transició nacional estiguin aquestes forces així com la societat civil, és necessària la participial social i la participació política'.