ERC posarà a consideració del Parlament amb el suport del PSC i ICV interposar recurs al TC per l’augment de ratios d’alumnes per aula

La portaveu parlamentària d’ERC, Anna Simó, ha anunciat que a proposta d’ERC i amb el suport de PSC i ICV es durà a consideració del Parlament que interposi recurs al TC del decret de retallades Wert en educació incloent-hi l'augment de ràtios que incompleix la LOE i que ‘la consellera Rigau es va oblidar d'incloure en la petició de dictamen’. Simó assegura que ‘l’anomenat procés de negociació que ha iniciat el Govern de la Generalitat amb el Govern espanyol no afavorirà ni a la qualitat de l'ensenyament, ni als docents, ni als alumnes ni a les famílies ans al contrari : només serveix perquè guanyin temps, mig curs, i no es faci res, perquè ja els està bé’. Simó ha destacat que ‘a l’increment de ratios se suma la reducció del professorat que ha anunciat el Departament als centres i la tardança a cobrir substitucions, 3 retallades que deixaran sense eines per atendre i acollir la diversitat, la individualitat, les necessitats educatives especials i els casos complexos a les aules'.

El cas de la FP

Pel que fa als canvis introduïts en la Formació Professional de Grau superior, la portaveu d’ERC, ha explicat que ‘Rigau opta per convertir la FP superior pública en ensenyament de pagament per tenir uns ingressos amb aquestes taxes. En lloc d'una educació per a tothom tindrem una educació per a qui se la pot pagar’. A més, Simó denuncia que el Departament d’Empresa i Ocupació ja està dient, malgrat que el conseller ho negui en seu parlamentària, que no posaran fons per als PQPI en conveni amb ajuntaments i per a projectes d’entitats del tercer sector, que podria repercutir en una disminució d’un 50% de l’oferta total de PQPI i, per tant, l’oferta formativa adreçada als joves que abandonen o no acaben l’ESO per orientar-los a sortides laborals.

En un moment de crisi com aquest, amb prop de la meitat dels joves en edat de treballar a l’atur, i amb l’índex d’abandonament escolar encara al voltant d’un terç, aquesta decisió ideològica i no econòmica tindrà conseqüències nefastes per a l’accés als cicles formatius. Per al curs 2012-2013 hi ha futurs alumnes que han desistit d’inscriure’s als cicles formatius de grau superior pel preu de la matrícula a més del material, donant-se el cas d’abandonar la cua el dia de la pre-inscripció en assabentar-se d’aquests preus. Les beques que es demanen arribarien tard, 'de manera que Simó demana al Departament d’Ensenyament que ‘de manera urgent s’ha d’informar els centres que s’habilitaran d’urgència reserves de places gratuïtes per a persones que acreditin situacions de dificultat econòmica, per tal de resoldre l’impediment previ que ha significat l’anunci del pagament de 360 € com a taxa acadèmica als cicles superiors d’FP a més del material del curs, que n’ha desincentivat la preinscripció’.

Etiquetes