ERC reclama al Departament d’Ensenyament ‘diàleg, cintura i rigor’

La portaveu d’ERC en temes d’Educació, Anna Simó, destaca que en moments d’especial dificultat per la greu crisi econòmica cal dialogar amb els agents socials i la comunitat educativa i cal rigor a l’hora d’establir criteris i actuacions.


La portaveu d’ERC en l’àmbit d’ensenyament, Anna Simó, ha denunciat la manca de diàleg del Departament d’ensenyament amb els agents socials i la comunitat educativa a l’entorn de les darreres decisions que s’han pres per part del Departament en el tancament de centres i reestructuració de centres. Simó ha lamentat la manca de transparència en els criteris aplicats i que ‘no hi ha hagut el diàleg necessari amb els municipis afectats, un diàleg que és clau en el context del greus restriccions econòmiques i de manca de recursos per a inversions. I també considerem clau la corresponsabilització amb els municipis en la pres a decisions de l’oferta educativa’.

Simó ha destacat que ‘des d’ERC hem treballat a fons per oferir alternatives arribant a propostes concretes per a cada centre i cada cas, hem fomentat el diàleg per arribar a poder oferir solucions’. En aquest sentit Anna Simó ha anunciat que ERC ha presentat propostes de resolució que es debatran properament sobre els casos de Vilamajor, Sant Baldiri, Can Montllor, Gil Cristià entre d’altres, i també sobre les prioritats polítiques per al Departament titular de l’ensenyament públic. ‘Es tracta d’alternatives, ha dit Simó, que fugen dels maximalismes estèrils i d’enviar compromisos d’inversió sense cap priorització als pressupostos de la Generalitat del 2013. No es pot fer això, no es pot permetre que alguns grups facin això, mentre per altra banda es vota en contra de la flexibilització del sostre de dèficit per al 2013 o contra nous impostos sobre la banca, mesures que permetrien a la Generalitat poder comptar amb més recursos’.

ERC ha donat suport als punts de la moció presentada la Parlament que recullen que en el cas de disminució geogràfica aconselli una reducció de places escolars, el Departament d’Ensenyament vetllarà que aquesta reducció no afecti les places escolars dels centres públics si existeixen places de les mateixes característiques en centres privats concertats i també el punt que recull la necessitat d’evitar el tancament de cap escola pública ni cap línia de P3 d’oferta pública mentre es mantenen els concrets educatius amb escoles d’elit, que segreguen per sexes o que prioritzen els interessos econòmics i/o religiosos per sobre dels interessos pedagògics. El vot d’ERC ha propiciat també que prosperés un punt que insta a reconsiderar el tancament de totes les línies de P3 previstes per la conselleria d’ensenyament a l’escola pública tenint en compte les realitats territorials i geogràfiques de cada població i establint una anàlisi demogràfica fonamentada en tres en tres anys i no per a l’immediat curs següent.

Etiquetes