Maragall presenta els primers membres del Consell Barcelona

Olga Arderiu, Josep Caminal, Joan Queralt, Francesc Subirada i Oriol Clos participaran del grup assessor per aportar coneixement i experiència, amb plena independència personal, a la candidatura republicana per a Barcelona - També hi participen el conseller d'interior Joan Ignasi Elena, la delegada del Govern a Madrid, Ester Capella, les regidores Elisenda Alamany i Gemma Sendra i l'exconseller d'exteriors, Raül Romeva

El candidat d’Esquerra Republicana a l’alcaldia de Barcelona, Ernest Maragall, ha presentat avui els primers membres del Consell Barcelona, un grup assessor integrat per ciutadanes i ciutadans que, amb plena independència personal i des dels seus respectius àmbits i sectors, aportaran coneixement i experiència a la tasca de preparació del projecte per a Barcelona que des d’Esquerra Republicana es vol conformar i presentar en les properes eleccions municipals.

“Estic molt satisfet, orgullós i feliç de poder mostrar un primer pas en la formació d’aquest Consell Barcelona, que té l’ambició de ser capaç d’expressar les capacitats i la solvència per contribuir a fer un projecte a l’alçada del que mereix la ciutadania de Barcelona”, ha declarat Maragall.

Avui ha tingut lloc la primera reunió del Consell, que s’anirà ampliant en les properes setmanes amb noves incorporacions, tal com ha expressat Maragall. Els primers membres que han participat de la presentació a la llibreria Byron de Barcelona han estat Olga Arderiu, Josep Caminal, Joan Queralt, Francesc Subirada i Oriol Clos.

“Avui és un primer pas i primer grup; hi haurà més persones”, ha manifestat el candidat republicà, que ha volgut agrair les persones que han participat d’aquesta primera trobada i que ha definit com a personalitats “explícitament rellevants en cadascun dels seus àmbits”.
El Consell integra, a més, exponents significats del propi espai republicà, com ara el Conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Joan Ignasi Elena, la delegada del Govern a Madrid, Ester Capella, les regidores d’ERC a l’Ajuntament Elisenda Alamany i Gemma Sendra, i l’exconseller d’Exteriors, Raül Romeva.

“Comencem aquest camí a totes. Ho convertirem en treball concret, de reflexió, àmbit per àmbit”, ha continuat Maragall. “Tots estem en condicions de compartir les reflexions de cadascú, de tenir visió global de la ciutat: urbanisme, medi ambient, seguretat, justícia o urbanisme”, ha conclòs.


Llistat de primers participants del Consell Barcelona

  1. Olga Arderiu, advocada que va representar l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i Anna Simó durant el judici al procés independentista català.
  2. Josep Caminal, director general del Gran Teatre del Liceu des del 1993 fins al 2005, i director general de presidència del Grup Godó des del 2005 fins a febrer de 2019. També ha estat director general de la CCRTV, directiu del FC Barcelona i regidor de l'Ajuntament de Barcelona per CiU.
  3. Francesc Subirada, director associat del Barcelona Supercomputing Center des de la seva creació el 2005. Del 2000 al 2004 va ser director associat de l’Institut de Recerca Conjunt IBM-UPC. També va ser director del centre IBM d’estudis avançats (CAS) a Barcelona.
  4. Joan Queralt, catedràtic de Dret de la UB. Les seves investigacions se centren en el tractament dels delictes i en les garanties jurídiques que han de presidir el càstig penal. Conferenciant a universitats i centres professionals espanyols i estrangers. Col·labora habitualment en mitjans de comunicació.
  5. Oriol Clos, arquitecte i urbanista consultor en temes urbans a Bèlgica i França. Ha estat Arquitecte en Cap de l'Ajuntament de Barcelona entre 2006-2011 i director de la Agence d'Urbanisme de Lille. Responsable de la rehabilitació i museïtzació de les cases-museu de Púbol i Portlligat i els seus jardins per a la Fundació Dalí.

A més, al Consell Barcelona també participen el conseller d'interior Joan Ignasi Elena, la delegada del Govern a Madrid, Ester Capella, les regidores Elisenda Alamany i Gemma Sendra i l'exconseller d'Exteriors i actualment vicesecretari general de Prospectiva, Agenda 2030, Transició Ecològica i Esports del partit, Raül Romeva.