Esquerra dóna suport a reafirmar l’oposició del Parlament a la instal·lació del cementiri nuclear a Ascó

El diputat al Parlament d’Esquerra Republicana de Catalunya Marc Sanglas, portaveu a la Comissió de Territori i Sostenibilitat, ha explicat el suport d’Esquerra a la proposta de resolució que avui s’ha aprovat i que reafirma l’oposició del Parlament a la instal·lació a Ascó del magatzem temporal centralitzat de residus nuclears, una decisió que depèn del govern espanyol. En aquesta línia, Sanglas ha avisat que ‘la decisió del govern espanyol sempre recau en la mateixa idea, que és perjudicar els Països Catalans’.

La designació del lloc del cementiri nuclear està pendent des de fa mesos. Malgrat aquest retard per part del govern espanyol, Sanglas ha subratllat que ‘la instal·lació del magatzem temporal centralitzat requereix del consens territorial, social i polític i això no existeix a Catalunya’. De fet, avui s’ha aprovat per tercera vegada un pronunciament del Parlament en contra del MTC, les anteriors vegades van ser l’11 de març de 2008 i l’11 de març de 2010.

El portaveu del grup republicà ha defensat ‘anar cap a un nou model energètic que passa per la reducció del pes de la producció nuclear’. No obstant això, ‘mentrestant alguna cosa haurem de fer amb els residus nuclears, i Esquerra no està d’acord amb la idea d’emmagatzemar-los en un lloc centralitzant-los, sinó que apostem per la minorització dels residus i que aquests siguin assumits per cadascuna de les centrals que els generen’.

Esquerra ha votat a favor de la proposta de resolució presentada per ICV, aprovada amb el vot favorable de tots els grups excepte el vot en contra del Partit Popular.

Etiquetes