Caula exigeix diàleg al PSOE i avisa: 'Si esperen rendició, no la trobaran'

Els republicans reclamen tots els drets "sense renúncies" i defensa la proposta de resolució conjunta de l'independentisme al Parlament

La portaveu parlamentària d'Esquerra Republicana, Anna Caula, ha tornat a reclamar al PSOE que s'assegui en una taula a negociar per a una sortida política i democràtica al conflicte a Catalunya davant la negativa reiterada dels socialistes

"Al govern del PSOE, del PSC, li tornarem a dir els cops que calgui: prou d'excuses, no s'amaguin; no es pot negociar sense cap escletxa de llum per totes dues parts", ha insistit Caula davant del "formigó armat" del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. Una mostra de l'actitud de Sánchez, s'ha queixat Caula, va ser que els seus escortes ensenyessin les armes sortint d'un hospital a Barcelona mentre al carrer se sentien peticions de 'sit and talk'.

En aquest context, la portaveu dels republicans al Parlament ha defensat les veus que han respost els darrers dies contra "la llosa de la condemna, de la venjança". "De dia, de tarda, als vespres, sempre pacíficament nosaltres us diem que prou", ha apuntat Caula.

També amb la proposta de resolució que els republicans, conjuntament amb JxCat i la CUP, van registrar aquest dimarts com una via de resposta institucional a la sentència, "buscant punts estratègics; tots hi estàvem d'acord", ha afirmat.

Tot plegat, ha apuntat, ha de servir però blindar els drets per a tothom que l'independentisme reclama i que l'Estat vulnera i limita. "Volem tots els drets, i els volem, sense renúncies", ha insistit Caula.

I per això ha conclòs: "Si esperen rendició, no la trobaran; si i esperen que amb judicialització, porres, criminalització, aturaran un moviment noble i pacífic ja és hora que entenguin que ni la humiliació ni la venjança no aconseguirà que un poble acati davant d'una gran injustícia".