Esquerra Republicana denuncia que el govern espanyol ataca directament l'agricultura catalana, un dels sectors més potents de la nostra economia

Davant de les declaracions del ministre d'Agricultura, Miguel Arias Cañete, i del ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, amenaçant amb no aportar els corresponents diners de la PAC (Política Agrària Comuna) a les comunitats autònomes que no respectin el sostre de dèficit fixat per l'Estat, el diputat d'Esquerra Republicana al Parlament de Catalunya, Dionís Guiteras, ha denunciat que 'el govern espanyol ataca directament un dels sectors més potents de l'economia catalana'. Guiteras ha recordat que el 2012 els agricultors catalans van rebre uns 500 milions d'euros en 'ajuts directes a la producció i el desenvolupament rural'.

El diputat republicà ha volgut constatar el 'canvi d'estratègia' del govern espanyol en el seu intent per ofegar les finances de la Generalitat: 'han passat d'atacar les institucions catalanes a atacar, en aquest cas als pagesos, industrials i al món rural en general'. 'Ara ataquen directament als ciutadans i ciutadanes de Catalunya', ha afegit.

Guiteras ha alertat que aquest possible nou incompliment de l'Estat amb Catalunya, 'no només afectaria el món de la pagesia', sinó també a 'd'altres sectors claus per a l'economia catalana', com per exemple les 'exportacions'.