Esquerra Republicana participa en la manifestació de protesta pel tancament d'Ercros a Flix

El diputat al Parlament, Lluís Salvadó, el diputat al Congrés, Joan Tardà, i càrrecs territorials d'Esquerra Republicana a les terres de l'Ebre han participat aquest matí a Barcelona a la concentració en protesta pel tancament la planta d'Ercros a Flix, fet que implicaria greus conseqüències econòmiques i socials al municipi de la Ribera d'Ebre. Els veïns i veïnes de Flix s'han concentrat davant de la seu de l'empresa i posteriorment han tallat l'Avinguda Diagonal durant uns minuts.

Joan Tardà ha fet una crida als responsables de l'empresa a 'escoltar el clam del territori' i a 'no condemnar-lo a la misèria'. En aquest sentit, ha criticat la 'poca sensibilitat' per part de la direcció de l'empresa, que s'ha negat a rebre el comitè. 'Això no té perdó', ha reblat. El diputat independentista ha recordat que 'Ercros ha acumulat molts beneficis durant molts anys i ara presenta aquest ERO, que és una amenaça encoberta de tancament'.

Tardà també s'ha referit a l'impacte ambiental que tindrà per al territori el tancament d'Ercros: 'L'empresa no pot tancar la seva activitat deixant uns passius ambientals de proporcions enormes dins del riu Ebre i sobre els mateixos sòls que durant més d'un segle ha vingut acumulant'. En aquest sentit, ha afegit que 'li reclamem a l'empresa, no només que assumeixi la seva responsabilitat social, sinó que li exigim que assumeixi les seves obligacions legals en l'àmbit ambiental'.