Els diputats i les diputades republicans han aprofitat l’efemèride per reivindicar l’expresidenta del Parlament i votar-la a la Mesa de la cambra

Arriba un nou 29 de maig. No és un dia qualsevol: per la presidenta del Parlament Carme Forcadell és el segon aniversari que ha de celebrar a la presó d’Alcalá Meco. I és que fa 433 dies que està privada de llibertat per haver exercit la democràcia i defensat la llibertat d’expressió de tots els diputats i diputades.

Haver de passar dos aniversaris entre reixes és una injustícia flagrant. Per aquest motiu, diverses persones properes a Forcadell no han volgut perdre l’ocasió de felicitar-la i tenir unes paraules per ella. El seu successor en el càrrec, l’actual president del Parlament Roger Torrent, ha assegurat que no han parat ni pararan de treballar ni un moment perquè Forcadell sigui lliure i aquest sigui l’últim aniversari que passi lluny dels seus. “Malgrat les parets gruixudes de la presó, malgrat el Tribunal Suprem, estic convençut que notaràs el nostre escalf, l’estima i l’admiració que et tenim”, li ha dit Torrent.

No t'oblidem, Carme. No parem de lluitar per tu i estem segurs que el proper aniversari el passarem al carrer i ens podrem abraçar
Sergi Sabrià President del Grup Republicà

Els dos líders del Grup Republicà a la cambra, Sergi Sabrià i Anna Caula, també han volgut felicitar la seva companya. Sabrià ha posat l’accent en perseverar en la lluita, tot recalcant que ni l’obliden ni pararan de lluitar per ella, amb el convenciment que el proper aniversari el podran celebrar en llibertat i entre abraçades. “Ets aquí sempre, Carme”. Així ha arrencat Caula, que ha volgut destacar que, per molt lluny que estigui físicament, l’empenta que Forcadell els va encomanar als diputats i diputades sempre els acompanya. D'aquesta manera, el president i la portaveu del grup parlamentari han fet arribar l’escalf de tot l’equip del Parlament, amb qui l’expresidenta va compartir moltes hores, fins Alcalá Meco.

L’alcaldable republicà a Sabadell, Juli Fernàndez, que fa només dos dies va obtenir uns grans resultats a les eleccions municipals, tampoc ha volgut perdre l'oportunitat de felicitar la seva conciutadana i ha desitjat poder-li regalar una nova alcaldia republicana, tot agraint-li enormement el suport durant la campanya.

A banda de totes aquestes paraules, que de ben segur han traspassat els murs de la presó, els diputats i diputades republicans al Parlament, juntament amb els de Junts per Catalunya i la CUP, han volgut reivindicar Forcadell en aquest dia assenyalat i l’han votat a la Mesa de la cambra. Un gest amb el qual han posat de manifest l’anormalitat del moment i, alhora, han fet present a l’hemicicle la figura de l’expresidenta.

Us animem a omplir les xarxes socials de felicitacions a la Carme Forcadell amb el hashtag #AniversariForcadell. Les victòries a les urnes han acostat les preses i els presos polítics a la llibertat. Ara, cal no deixar de reivindicar-los ni un sol segons fins que aquesta sigui completa, i continuar traspassant els murs amb l'escalf de totes i tots.