L'expresident del Sinn Féin, Gerry Adams, durant la trobada telemàtica amb Lledoners.
L'expresident del Sinn Féin, Gerry Adams, durant la trobada telemàtica amb Lledoners.

L’expresident del Sinn Féin nord-irlandès expressa la seva solidaritat amb els líders republicans empresonats en una trobada telemàtica amb Lledoners

L’expresident del Sinn Féin nord-irlandès, Gerry Adams, ha traslladat el seu ple suport al president d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, i el conseller Raül Romeva, així com “a la lluita del poble català”, en una trobada telemàtica celebrada aquesta setmana amb la presó de Lledoners on també va participar Declan Kearney, president del comitè nacional del Sinn Féin i ministre a Irlanda del Nord. “Sabeu que teniu tot el nostre suport. Els vincles entre la lluita del poble català i irlandès es remunten a molt molt enrere”, ha expressat Adams als líders republicans.

L’expresident del Sinn Féin els ha recordat que ell mateix va estar empresonat per Nadal, “i no és un lloc agradable on ser”. “Però el fet de saber que teniu raó espero que sigui un petit consol per vosaltres. I quan mireu enrere, veureu aquests dies com una part gairebé necessària de la lluita per aconseguir la llibertat del vostre poble”, ha afirmat.

Junqueras ha agraït a Adams el suport rebut, que ha assegurat que és “molt important” per ells i per “la lluita comuna pels drets humans i la democràcia”. En la mateixa línia, Romeva li ha expressat el seu desig de trobar-se aviat per posar en comú les lluites compartides. “Gràcies per la teva solidaritat i el teu suport, esperem poder anar aviat a Dublin per abraçar-te i compartir aquesta lluita comuna per la democràcia i l’autodeterminació”, ha dit.

Quan mireu enrere veureu aquests dies com una part gairebé necessària de la lluita per la llibertat
Gerry Adams Expresident del Sinn Féin

El conseller empresonat ha subratllat que “hi ha gairebé 3.000 persones que estan patint diverses formes de repressió i que són perseguides per l’estat”, i ha recordat que “inclús la setmana passada un jove de Madrid va ser condemnat a 4 anys de presó simplement per manifestar-se” a favor de la llibertat dels presos i preses polítiques.

Gerry Adams ha explicat que han plantejat el conflicte democràtic que es viu a Catalunya davant del parlament irlandès i ha animat a celebrar una jornada internacional d’acció per reivindicar el dret a l’autodeterminació de Catalunya i la llibertat dels líders independentistes empresonats.