Bargalló anuncia 27 nous centres i ampliacions escolars que permetran retirar 100 'barracons'

El Govern anuncia la construcció i ampliació de 27 escoles i instituts, que es farà de manera escalonada fins al 2023, compta amb un pressupost de 104,7 milions d'euros i tindrà efectes positius pel conjunt del territori

El Govern de la Generalitat, encapçalat per la conselleria d'Educació, ha iniciat un ambiciós pla d'actuacions per reduir dràsticament el nombre de 'barracons' que existeixen a diversos centres escolars del país. L'executiu català ha aprovat 27 construccions escolars, amb un pressupost de 104,7 milions d'euros, les quals permetran retirar fins a un centenar d'aquests mòduls. En concret, d'aquestes 27 actuacions, 21 són de nova construcció, 5 són grans ampliacions i 1 és una rehabilitació integral. Les obres es començaran de forma esglaonada fins a l'any 2023.

Aquesta actuació confirma el compromís del Govern i, especialment, del conseller republicà Josep Bargalló amb un sistema educatiu de qualitat tot i les dificultats que representa el fet que, ara com ara, l'executiu treballi amb els pressupostos prorrogats. Suposarà un "gran pas endavant" que no s'havia pogut fer en anys anteriors, ha subratllat Bargalló, que ha dit que els centres estan repartits per tot el territori: Guissona, el Poal, Tàrrega (Lleida), Barcelona, Sant Esteve Sesrovires, Badalona, Olesa de Montserrat, l'Hospitalet, Dosrius, Mataró (Barcelona), Montmell, Reus (Tarragona) i Salt (Girona), entre d'altres.

Les escoles del futur
El departament d'Educació, conjuntament amb el Col·legi d'Arquitectes i la Fundació Jaume Bofill, estan treballant per tal de dissenyar els nous centres educatius del futur a Catalunya. El total d'aquestes obres anunciades, però, ja es realitzaran d'acord amb els nous criteris pedagògics que estan consensuant totes les parts. De fet, està previst que aquests nous criteris es recullin en un document abans de finalitzar aquest curs.

Finalment, des d'Educació també s'ha anunciat que s'invertiran fins a 24 milions d'euros més en actuacions en el marc del RAM (Reparació, Adequació i Millora). A les actuacions que s'han anunciat avui, cal sumar-hi les 37 actuacions que el Departament ja està duent a terme avui dia amb un import de gairebé 153 milions d'euros.