Jordà: ‘Les grans empreses que es beneficien del Fracking els paguen els sobresous?’

La diputada d’ERC-RCat-Catalunya Sí Teresa Jordà ha defensat avui la prohibició del fraking a l’estat espanyol. Durant la seva intervenció Jordà ha explicat que ‘al fracking s'utilitzen substàncies tòxiques com el benzè, el plom i altres productes químics que han estat catalogats com cancerígens’, provoca ‘la contaminació d'aqüífers i de les vides que en depenen, així com l'alteració d'importants ecosistemes, especialment, d'ecosistemes verges’.

Que ‘aquesta pràctica contamini quimícament el subsòl, l’aire, i generi gasos d'efecte hivernacle’, que ‘alteri el paisatge rural i l'entorn de les persones que hi viuen, exposant a més com les primeres víctimes de les contaminacions’,o que ‘el fracking s'imposi en pobles i comarques on hi ha una gran oposició i resistència. Per a Jordà, a més a més, és que ‘l'Espanya centralitzadora, ultraliberal i espoliadora imposa la seva autoritarisme en pobles com els de les comarques de la Segarra, Osona, la Garrotxa, el Ripollès a Catalunya o al Maestrat i els Ports al País Valencià’.

La diputada ha acabat afirmant que ‘davant la injustícia del fracking, els pobles tenen el dret i el deure de practicar la insubmissió i la resistència. I no tinguin cap dubte que ho faran, en defensa del seu territori i de les seves famílies. Com ho està fent Riudaura a la comarca de la Garrotxa’ perquè l’Estat espanyol impulsa el fracking ‘quan en la majoria de països europeus i en diversos estats dels EUA es prohibeix i quan el Parlament europeu adverteix sobre riscos potencials i la necessitat de la seva regulació’.

Finalment, Jordà ha preguntat a la bancada popular ‘Per què llavors s'imposa el fracking a l'Estat espanyol? És que les grans empreses que es beneficien també els financen els seus sobresous?’