Jordà: ‘L’objectiu és clar: empetitir i reduir a la mínima expressió TV3’

La diputada d’ERC-RCat-Catalunya Sí, Teresa Jorda, ha defensat les esmenes de la formació a la Llei audiovisual que obre la porta a la privatització de les televisions públiques de l’Estat que no són RTVE. Segons Jordà, ‘la reforma no dóna llibertat a les comunitats autònomes per triar. Aquesta reforma no només obre la porta a la privatització, sinó que també deixa aquesta porta i l'acompanya d'una empenta d'austeritat perquè hi passin’.

‘Sota el discurs pesat de l'ajust i de la necessitat d'adaptar-se a un nou marc comunicatiu, plana l'ombra de la privatització encoberta. UTECA ho tenia clar i així ho va advertir en el moment oportú: després de l'eliminació de la publicitat de RTVE, calia quedar-se amb el pastís de les televisions autonòmiques’, ha recordat la diputada, que ha dit que ‘primer el PSOE i després el PP, amb el suport de CiU, i sempre a les ordres d'UTECA, han defensat que l'important és el negoci, no el compliment del servei públic de les televisions públiques’.

Jordà ha defensat que ‘aquelles televisions amb llengua pròpia, que han tingut un paper fonamental en la normalització lingüística i cultural davant la marginació que han patit en la televisió pública i privada estatal’ i ha sentenciat que ‘amb aquesta Llei maten dos ocells d'un tret: satisfan UTECA alhora que eliminen una de les principals eines de difusió de la llengua i la cultura dels territoris amb llengua pròpia. Posen setge a les televisions nacionals diferents a l'espanyola i es dóna, una vegada més, un cop de destral enorme a la democràcia i la pluralitat’.

La diputada ha afirmat que ‘l’objectiu és clar: empetitir i reduir a la mínima expressió TV3, i això a Catalunya es tradueix només d'una manera: si aquest Projecte triomfa, és l'hecatombe del nostre país. Per això esperem una actitud més activa i bel•ligerant per part de CiU, que una vegada més es troba en el dilema entre pàtria o patrimoni, entre la identitat catalana i els interessos dels grans grups de pressió mediàtics’.