Jordà: ‘Volen resoldre els problemes bancaris, però no els de les víctimes dels bancs’

La diputada d’ERC-RCat-Catalunya Sí, Teresa Jordà, ha defensat el vot contrari de la formació al Decret Llei sobre sanejament i venda d’actius tòxics de la banca. Jordà ha destacat la ironia que ‘la situació actual que avui pretenen resoldre és aquella que van generar vostès quan, capitanejats per Rodrigo Rato, van impulsar la liberalització del sòl i de les caixes’.

Jordà ha explicat que amb el Reial Decret ‘pretenen resoldre només els problemes bancaris, mentre que obvien els greus problemes que han generat a les persones víctimes de les seves mesures, a totes aquelles víctimes dels desnonaments, de l'estafa de les preferents, de les clàusules abusives, etc.’. Que ‘no es pretén revertir aquestes mesures i, especialment, fer una llei de caixes que les retorni als seus orígens: arrelament territorial, inversió de proximitat i veritable obra social’.

‘No han estat capaços de modificar el model productiu basat en el totxo que ens ha portat fins aquí. Al contrari, lluny d’optar per un model competitiu de futur que inverteixi en investigació i innovació, han retallat aquestes partides’, ha afirmat.

La diputada ha afirmat que ‘no podem estar d'acord amb vostès pel que fa a aquesta Llei, una altra més, dissenyada exclusivament perquè els bancs surtin reforçats ampliant la seva cartera d'habitatges. Una Llei que aporta inseguretat, incertesa i falta de confiança en dues direccions, a les persones demandants de lloguer i fins i tot als mateixos propietaris’.