Junqueras: 'Calen recursos públics per a impulsar l'economia'

El president d'ERC i candidat a la presidència de la Generalitat, Oriol Junqueras, assegura que 'cal fer una aposta clara i decidida per la recuperació econòmica, i calen recursos públics per a impulsar l'economia'.

Junqueras que ha participat del dinar col·loqui organitzat pel Fòrum Barcelona Tribuna ha explicat que 'la situació de l'Estat espanyol és molt difícil, i és per això que la Independència no és un luxe, és una necessitat'. El candidat d'ERC-Catalunya sí ha assegurat que 'és contraproduent ajornar allò que és inevitable perquè els mercats descompten el que passarà' i ha afirmat que 'ajornar el que és inevitable  només serveix per a amagar el que és inajornable'.

El candidat ha explicat que 'la situació actual és insostenible' i ha volgut fer una aproximació en tres nivells: Europeu, català i municipal. Junqueras ha explicat que a nivell europeu el dèficit disparat, les retallades i l'increment d'impostos porten a una contracció de l'economia i és per això que ha demanat 'recuperar la política monetària perquè davant la crisi del petroli, la recepta va ser l'escanyament de la crisi monetària. Unes eines que ha fet servir USA, UK i Japó. Cal recordar que fins l'1 de març del 2010 aquesta va ser la política de la UE, unes polítiques que no van ser recuperades fins el 2012, un cop rescatades diverses economies europees'.

Junqueras ha insistit que cal rebaixar l'IRPF i l'IVA perquè provoca una contracció constant de la nostra economia. Per equilibrar la balança ha proposat un impost sobre transaccions financeres, 'no proposem res massa diferent del que ha votat a Europa, socialistes, populars, lliberals i verds al Parlament Europeu. No és uns proposta que ens traiem del barret, és allò que Europa consensua com a bo.'