Junqueras: ‘Catalunya necessita disposar un banc públic que ajudi al desenvolupament’

El president del Grup Parlamentari d’ERC insta el Govern a convertir l’ICF en el Banc Públic Català tal com recull l’acord d’estabilitat parlamentària.

El president del Grup Parlamentari d’Esquerra Republicana, Oriol Junqueras, ha explicat durant la sessió de control al president de la Generalitat que ‘l'economia del nostre país necessita desesperadament eines que l'ajudin a sortir d'aquesta crisi tan profunda. I d'entre aquestes eines seria fonamental disposar d'un banc públic que pogués actuar com un banc de desenvolupament, tal com tenen molts països, com és el cas d’Alemanya, que actua facilitant els projectes d'inversió, creixement i reactivació econòmica’.

Junqueras ha explicat que ‘una opció per fer-lo realitat a Catalunya seria convertir l'actual Institut Català de Finances en banc, però per això necessitem disposar de fitxa bancària que, a dia d'avui, encara cal demanar al Banc d'Espanya’. Junqueras ha instat el Govern a ‘seguir treballant en aquesta línia malgrat les dificultats financeres perquè és un instrument bàsic per sortir de la crisi i afrontar la transició nacional amb garanties’ i així queda recollit en l’annex 2 Prioritats del Govern per a la transició Nacional en els seu punt 3 impulsar la transformació de l’ICF en el Banc Públic de Catalunya (Llei de la Banca Pública).