Junqueras: 'El futur de Catalunya passa per Europa i per decidir sobre els nostres recursos, per la República Catalana i no per l'Estat espanyol'

El president d'ERC, Oriol Junqueras, assegura que l'Estat espanyol està perdent el temps que ha guanyat Grècia per l'euro amb les seves eleccions i que les decisions de Rajoy posen en perill l'euro.

La president d'ERC, Oriol Junqueras, ha explicat que 'ahir Grècia amb les seves eleccions va guanyar temps per l'Euro i avui l'Estat espanyol l'ha gastat com demostra l'augment sense fre de la prima de risc'. 'És per això- ha dit Junqueras -que el futur de Catalunya passa per Europa, per poder decidir sobre les nostres recursos, ERC tenia raó fa 20 anys quan va començar a defensar el concert econòmic i té raó avui quan el seguim defensant'.

Junqueras ha explicat que' les úniques eines que tenim per sortir de la crisi són les eines pròpies d'un Estat i transitar cap a la República catalana'.

El president d'ERC ha explicat, amb exemples, les raons per els quals l'Estat espanyol està posant en perill l'euro i la viabilitat de l'Estat. Junqueras assegura que l'Estat es veu obligat a seguir planificant obres faraòniques com les de l'alta velocitat per evitar que caiguin les grans constructores de Madrid. La raó és que són aquestes grans constructores les que tenen crèdits amb els principals bancs espanyols, que per altra banda, són els únics bancs que compren actualment deute espanyol. Aquesta pilota financera fa que no existeixi cap tipus de confiança per part dels mercats i fa augmentar la prima de risc,

Junqueras ha recordat que cada 100 punts que augmenta la prima de risc representa haver de pagar 6mil milions d'Euros més d'interessos pel deute i que actualment l'Estat espanyol ja paga només d'interessos 44mil milions d'euros. 'Per aquesta raó és indispensable el trànsit cap a la República catalana perquè és l'única sortida de futur per a Catalunya' ha reblat Junqueras.