Junqueras:'L’Estat espanyol hipoteca el benestar: pagarà 5 vegades més en interessos del deute, que no pas en sanitat, educació i serveis socials'

El president d'ERC, Oriol Junqueras, denuncia a Bellvitge que el projecte de LPGE deroga la transferència del patrimoni sanitari de la Seguretat Social a les comunitats autònomes i l’anul·lació d’aquest traspàs comporta que l’Estat s’apropiï de totes les inversions en els equipaments que la Generalitat ha fet durant els últims anys.


El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha explicat que Europa ha evidenciat que l'Estat espanyol el 2011 va fer un 9'5 % de dèficit i per tant es situa al mateix nivell que Grècia, el cert que pels Pressupostos Generals de l'Estat de l'any que ve hi haurà més diners destinats pagar els interessos del deute que no pas per a prestacions d'atur. 'Un cop més queda clar que l'Estat espanyol és inviable, no es de fiar, un cop més enganya Europa i enganya els seus ciutadans, que ens enganya a tots i per defensar el nostre estat del benestar, el nostre sistema sanitari, els nostres hospitals,el millor que podem fer és ser un país independent.'

Junqueras ha destacat el gran perjudici que els PGE representen per a Catalunya , uns pressupostos amb unes xifres que parlen per sí soles. 'Els PGE doten Catalunya d'un 40% del que ens correspondria pel nostre volum demogràfic i amés a més a l'hora de la veritat només compleixen el 35 % d'allò que s'ha pressupostat i per tant ens evident que els ciutadans de Catalunya rebrem molt menys del que ens mereixem , paguem molts més impostos dels que es queden al nostre país i més de la meitat dels impostos se'n van del nostre país i no serveixen per ajudar el nostre sistema sanitari i el nostre sistema educatiu'.

Incompliment estatal de la transferència dels equipaments sanitaris


Davant de l'Hospital de Bellvitge el president d'ERC ha denunciat l'incompliment de l'Estat espanyol pel que fa a la transferència de Patrimoni de la Seguretat Social. Junqueras ha explicat que el projecte de LPGE deroga la transferència del patrimoni sanitari de la Seguretat Social a les comunitats autònomes establert en la disposició addicional 38ª de la llei 27/2011, d’1 d’agost, sobre actualització, adequació i modernització del sistema de Seguretat Social. En el cas de Catalunya, això afecta set hospitals, entre els quals el de la Vall d’Hebron, Bellvitge o el Josep Trueta, i la seu de l’Institut Català de la Salut .

La decisió de l’executiu central deixa sense efecte un acord de la Comissió Bilateral Estat-Generalitat de juliol de 2011. Junqueras ha destacat que 'un cop més l'Estat incompleix les seves pròpies lleis apropiant-se d'un patrimoni que la Generalitat ha mantingut i on s'han fet grans inversions en els darrers anys amb el compromís per part de l'Estat que aquest patrimoni seria retornat'.