Junqueras: 'No volem tornar a veure la derrota en els ulls dels nostres, volem veure el somriure de la victòria'

El candidat d'ERC-Catalunya Sí a la presidència de la Generalitat, Oriol Junqueras, ha afirmat aquest vespre, en l'acte de campanya celebrat a l'Auditori Pere Quart de Sabadell, que 'hem perdut moltes vegades com a poble al llarg de la nostra història, però aquest cop tenim una oportunitat històrica, tenim la responsabilitat, el deure i el dret de guanyar i de no tornar a perdre mai més'. 'No volem tornar a veure la derrota en els ulls dels nostres, el que volem veure és el somriure de la victòria', ha afegit.

Junqueras ha insistit en la 'necessitat de rebaixar la pressió sobre les rendes del treball i del consum', baixant l' IRPF i l'IVA, i ha proposat una sèrie d'altrenatives que haurien de servir per augmentar els ingressos de les administracions per mantenir l'estat del benestar. El candidat ha proposat la creació d'un impost sobre les transaccions financeres, un impost sobre els dipòsits bancaris, un impost de patrimoni o recuperar l'impost de successions per a les rendes més altes'.

A l'acte, que s'ha hagut de fer dues vegades per la gran afluència de públic, també han participat Marc Sanglas, diputat al Parlament, i Juli Fernández, president de la secció local d'ERC a Sabadell. Sanglas ha destacat 'el paper que està tenint la societat civil en el procés d'independència' i ha criticat 'el discurs de la por que practica el PP'.