Junqueras:' Si no hi hagués acord en pressupostos que ningú es sorprengui, el Govern català ha d'explicar que qui decideix és el Govern espanyol'

El president d'ERC, Oriol Junqueras, assegura que 'trobem a faltar que el govern de la Generalitat expliqui més i millor que les mesures que es prenen en detriment de les nostres necessitats com a país vénen imposades per la voluntat de l'Estat que és qui distribueix al seu criteri el sostre d'endeutament i els impostos que nosaltres paguem i no ens retornem'.

Junqueras ha explicat que 'si la Generalitat pren decisions que afecten negativament les nostres institucions, les nostres corporacions i els nostres ciutadans i les pren unilateralment és evident que en un moment o altre aquestes decisions unilaterals hauran de ser avaluades pel Parlament i allà ens hi trobarem totes les forces polítiques'.

Oriol Junqueras assegura que qualsevol compromís d'ERC anirà associat indefectiblement a l'exigència que la Generalitat expliqui tantes vegades com sigui necessari i de la millor manera que és l'Estat espanyol qui ens imposa aquestes decisions. 'Nosaltres no faltarem mai a la veritat i no posarem en risc els consensos amb la societat i amb d'altres forces polítiques que són indispensables per poder decidir el nostre futur com a país. És bo que ho expliquem tant i tant bé com calgui i ho hem de fer tant si hi ha acord en els Pressupostos com si no hi hagués acord, que no els agafi per sorpresa'.

El futur, sobre fonaments nets

El president d'ERC ha insistit de nou que cal bastir el futur del país sobre uns fonaments nets. 'Tots els ciutadans necessitem percebre que els nostres càrrecs públics tenen un comportament exemplar i modèlic'. A risc de ser injustos això serà més del que hauran fet centenars d'imputats i culpables del PSOE i el PP. 'Hem de demanar que les persones sobre les quals hi hagi una ombra de dubte, encara que puguem ser injustos, que facin un pas al costat. Cal poder construir el nostre futur sobre uns fonaments nets, arribat el moment els ho sabrem reconèixer'.