Tardà denuncia que la reforma del codi penal és “autoritària, classista i tramposa”

El diputat d’Esquerra Republicana Joan Tardà ha defensat el retorn de la reforma del codi penal perquè és “una reforma encunyada des del populisme punitiu d'agreujament constant de les penes” a més a més de defensar només, fins i tot de manera excessiva “garantisme per a alguns delictes econòmics relacionats amb la corrupció urbanística i el blanqueig de capitals”.

El garantisme pels lladres "de “coll blanc” contrasta amb les figures com la “presó permanent revisable” nom que busca evitar la inconstitucionalitat de la cadena perpetua, que Introdueix la reforma de les mesures de seguretat , així com també converteix de la major part de les faltes en delicte, i introdueix la modificació de la llibertat vigilada , que perd la seva funció socialitzadora”
.
Segons Tardà “en lloc d'un sistema jurídic, penal d'acte i culpabilitat , ens proposen un sistema d'autor i perillositat, molt més propi dels règims totalitaris". És per això que Tardà ha considerat que la reforma és “autoritària, classista i tramposa” i ha acusat al PP de mentir i manipular les dades per justificar la reforma del codi tot i que “l'Estat espanyol presenta un dels índexs de criminalitat més baixos d'Europa i, en canvi , una de les taxes més alta de població reclusa. La taxa de criminalitat espanyola l'any 2010 va ser de 45 delictes per cada 1000 habitants , molt inferior a la mitjana europea de 68 delictes. Vostès saben que l'Estat espanyol és un dels estats més segurs d'Europa, però ho amaguen . Com amaguen que els centres penitenciaris de l'Estat alberguen a més de 76.000 interns : un increment del 130 % en els últims vint anys , quan l'augment de la població espanyola ha estat del 20%. En resum , cada vegada entren més presos i surten menys".

“On és el seu pensament socialcristià ? No n'hi ha . En la seva reforma no hi ha cap indici de dret penal modern , humanista , orientat a la reinserció i la resocialització, s'abonen al cinisme de voler fer arrelar en l'imaginari de la ciutadania que més penes evitaran més delictes . Com si el fet que hi hagi més metges suposi necessàriament l'existència de menys malalties', ha explicat Tardà que ha recordat que ‘que hi hagi més penes i més dures no protegirà millor les víctimes’.

En definitiva, la reforma 'ofereix la solució màgica de l'enduriment del Codi Penal , aconseguint desviar l' atenció de les veritables causes d'una bona part dels fets delictius” com es demostra que queda fora de la reforma “el ple dret a la llibertat d'expressió despenalitzant el delicte d'injúries a la corona i el delicte d'ultratges a Espanya; la garantia del dret a la mort digna i sense dolor despenalitzant l'eutanàsia; la despenalització per a la dona de la interrupció voluntària de l'embaràs; la regulació completa dels delictes de suborn i tràfic d'influències; la garantia dels drets dels animals, ampliant la categoria d'animals objecte de protecció i tipificant la seva agressió; la regulació en norma específica dels delicte quan l'autor sigui una persona jurídica; o la penalització de la banalització , apologia o enaltiment del franquisme, el nazisme, el feixisme, el falangisme i el nacionalcatolicism?

És per tot això que Tardà ha considerat que “Vostès són un perill . Un perill per als drets civils! Convertiran la seva Espanya en una immensa presó!

Etiquetes