L’espoli fiscal i social centra la temàtica de la Festa Republicana del Baix Llobregat

El president d’ERC i alcalde de Sant Vicenç dels Horts, Oriol Junqueras, la diputada i portaveu nacional i exregidora de l’Hospitalet de Llobregat, Anna Simó, i el diputat al Congrés i exregidor de Cornellà, Joan Tardà, han presidit la Festa Republicana del Baix Llobregat i l’Hospitalet, celebrada a la Plaça de les Cultures de Martorell.



El mateix dia que ERC ha presentat la nova campanya ‘Prou Espoli. Ara República Catalana’, la Federació Comarcal d’ERC del Baix Llobregat ha organitzat una jornada sencera amb activitats per a tots els gustos, ponències, un dinar popular i més diversió que continuarà fins a la nit.


Les ponències polítiques han girat al voltant dels efectes que l’espoli fiscal ha tingut en la ciutadania de Catalunya, efectes socials que s’han agreujat amb la crisi económica, tot i que abans de la crisi el país ja patia l’espoli tant fiscal com social al que el sotmet l’Estat. Després del dinar popular, Oriol Junqueras, Anna Simó i Joan Tardà han posat l’accent en la campanya divulgativa que el partit ha iniciat avui mateix, amb el principal objectiu d’ampliar el suport social per avançar cap a la República Catalana, com a via de solució als greus problemes econòmics que pateix el país i la seva ciutadania. Tenir la caixa i la clau de la caixa dels impostos que paguem és la via de sortida que ERC defensa.


La Festa Republicana del Baix Llobregat i l'Hospitalet és una jornada de caràcter formatiu, polític, social, gastronòmic, festiu i reivindicatiu. Té la intenció d'estabilitzar aquesta activitat com a eina de cohesió entre la militància, però també com a eina per fer créixer els vincles amb el teixit associatiu de la comarca i amb la seva ciutadania.


Les activitats programades han estat una festa infantil, tallers i trobades formatives, un dinar popular amb la benvinguda a la nova militància, parlaments d’Anna Simó, Joan Tardà i Oriol Junqueras, un concert de rumba amb la formació TresxRumbes i per aquesta nit, un Concert Jove a Ca n'oliveras (Martorell) amb els grups The Outsiders, Caraja's Van, Artmònix, Joanlaia Band, PD Barrut i PD Kevin Avilés