Imatge de les diferents formacions que han tancat l'acord per la llista Esquerra Republicana-Catalunya Sí
Imatge de les diferents formacions que han tancat l'acord per la llista Esquerra Republicana-Catalunya Sí

La secretària general d'Esquerra Republicana i número dos de les llistes per Barcelona, Marta Rovira, acompanyada per representants dels independents i de les diferents formacions que concorren a les eleccions amb Esquerra Republicana, ha destacat la transversalitat i pluralitat d'unes llistes que són com el país i que tenen un objectiu molt clar, “això és el millor que li pot passar a un partit polític, superant la partitocràcia representem millor el país i la nostra societat, tenim vocació de servir aquest país representar una majoria molt àmplia de la nostra societat i aquesta candidatura és l'instrument”.

Marta Rovira ha volgut fer arribar un missatge al president del partit i vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, que “avui segur que des de la presó d'Estremera se sentirà molt orgullós d'una llista que reflecteix la pluralitat del país, tal com ell sempre ha volgut, transversal, oberta i generosa”.

Des de Catalunya Sí, plataforma que agrupa independents a la llista, Ruben Wagensberg, ha explicat que se suma a les llistes perquè “és un moment d'excepcionalitat i hem de poder treure els companys de la presó i fer que puguin tornar els exiliats i hem de recuperar les institucions i posar en marxa la República” i ha destacat que “tenim un país plural i hem de traslladar aquesta pluralitat i consens al Parlament des de les esquerres”.

És un moment d'excepcionalitat i hem de poder treure els companys de la presó i fer que puguin tornar els exiliats i hem de recuperar les institucions i posar en marxa la República
Ruben Wagensberg Independent Catalunya Sí

Ernest Maragall que forma part de les llistes com independent ha destacat que “en aquesta candidatura hi ha la llavor i l'empenta del que vol ser Catalunya, una República de sobirania, respecte, dignitat, educació, cultura, justícia, i una economia forta, i la campanya va de tot això alhora”.

Maragall ha recordat tots els companys que són a la presó i a l'exili, “la tardor amable no em fa perdre el fred al cor dels que no hi són i hi haurien de ser, no podem normalitzar les absències”.

Antoni Castellà, de Demòcrates de Catalunya, ha explicat els tres motius principals per subscriure aquest acord polític: “Estem en un moment excepcional en el qual hem d'afrontar unes eleccions il·legítimes imposades per l'estat espanyol i hem de seguir defensant la voluntat expressada pel poble de cat l'1O i el 27O, ara no és el moment d'estratègies de partit sinó de fer front comú i ens vam fundar per fer pinya a les eleccions del 27S, i el tercer motiu és que més del 90% dels afiliats van avalar aquest plantejament”.

Estem en un moment excepcional en el qual hem d'afrontar unes eleccions il·legítimes imposades per l'estat espanyol i hem de seguir defensant la voluntat expressada pel poble de cat l'1O i el 27O...
Antoni Castellà de Demòcrates de Catalunya

Des de Moviment d'Esquerres (MES), Magda Casamitjana, assegura que en aquesta llista “socialisme i catalanisme van junts i volem aixoplugar tots els socialistes orfes de projecte perquè puguin recuperar el socialisme i el catalanisme. Compartim les paraules Democràcia, Futur i República i sobretot Esquerra, els qui toquen els problemes de les persones i la proximitat absoluta amb la gent”.

Fabian Mohedano des d'Avancem ha explicat que “en aquestes eleccions ens juguem la defensa de les nostres institucions i guanyar l'hegemonia”.

I Gabriel Fernandez, des de Socialisme, Catalunya i Llibertat, ha recordat el seu company de formació, Toni Comín, i ha destacat que "la principal revolució d'aquest país és la que estem defensant i que té per objectiu que la gent pugui ser feliç".