Mòdol acusa el govern de no aclarir el futur dels canals de TV3 ni del segon múltiplex

El diputat d’ERC, Carmel Mòdol , ha anunciat que tornarà a preguntar al Parlament a la propera sessió de control de la Corporació , al seu president Brauli Duart, si el Govern de la Generalitat confirma que no eliminarà cap canal de Televisió de Catalunya, que TV3 podrà continuar emetent com fa fins ara pels canals que té, i si el Govern de la Generalitat no eliminarà el segon múltiplex que té ara disponible. Mòdol ha denunciat que durant la sessió de control no va rebre cap resposta sobre aquestes preguntes en dirigir-se a la vice-presidenta que no va concretar i va deixar aquests dubtes i preguntes tan concretes sense resoldre.

Mòdol ha explicat que 'si els canals de TV3 no es mantenen, un múltiplex podria sobrar; la reciprocitat amb IB3 i el Canal 9 seria impossible; l’emissió en alta definició no es podrà fer i això afectaria la competència dels canals públics de comunicació'. El diputat republicà ha manifestat que ‘el Govern no s’ha estat d’intervenir en la contrareforma a la corporació i en el control polític dels mitjans públics i el que sí és responsabilitat d’aquest Govern és treballar per la continuïtat i per l’ expansió d’aquestes mitjans públics’.

Carmel Mòdol ha explicat que en els darrers mesos s’han anat succeint una sèrie de canvis, de situacions, en el panorama audiovisual del nostre país, influïdes, en certa manera, pel que està passant a l’Estat espanyol: la supressió de la publicitat a Televisió Espanyola; la reforma de la Llei general de comunicació audiovisual per flexibilitzar la gestió, en diuen, quan realment obre la porta a privatitzar els canals públics de les televisions autonòmiques; l’objectiu explicitat per la Unión de Televisiones Asociadas (UTECA) per eliminar també la publicitat a les televisions autonòmiques. Mòdol també s’ha referit a ‘la sintonia manifesta al Congrés de Diputats per part del grup que dóna suport al Govern, el de Convergència i Unió, i el Govern de la Generalitat, amb el Grup del Partit Popular. Aquí diuen unes coses, a Madrid en diuen unes altres. Però simptomàticament a Madrid pacten amb el PP i a Catalunya pacten amb el PP. Aquesta és la realitat’.

El diputat d’ERC ha afegit que ‘ara s’afegeix a aquestes preocupacions el fet que la decisió de l’espai radioelèctric que, com vostès saben, és de competència estatal, almenys fins al dia d’avui, i busca alliberar espai radioelèctric de les televisions per assignar-lo a la telefonia mòbil. Aquest és un altre perill que s’observa sobre la televisió al nostre país’.