Joan Margall substitueix Teresa Jordà al Congrés dels Diputats
Joan Margall substitueix Teresa Jordà al Congrés dels Diputats

El gironí prendrà les regnes de les comissions d'Hisenda i Foment al Congrés dels Diputats

Nascut a Torroella de Montgrí (1975), Joan Margall i Sastre és Llicenciat en Història per la Universitat de Girona i especialitzat en Gestió Cultural. Margall es va presentar com a candidat independent a les llistes gironines d’Esquerra Republicana a les eleccions generals del 2015 i 2016, ocupant el número 3, ara bé, des del 2017 milita a ERC.

A partir d’ara, Margall ocuparà l’escó de la ripollesa Teresa Jordà, qui serà nova consellera d’Agricultura. La seva tasca parlamentària a la cambra baixa se centrarà en les comissions d'Hisenda i Foment, on reivindicarà les infraestructures bàsiques que necessita el nostre país i denunciarà l'espoli fiscal crònic que pateix Catalunya.

Del 2007 al 2009 va ser alcalde de Torroella de Montgrí amb la plataforma socialista Unitat i Progrés Municipal (UPM-PM), després fins al 2011 va ser 1r tinent d’alcalde al consistori, regidor d’Hisenda, Turisme, Comunicació i Participació Ciutadana. Entre les seves tasques: direcció i coordinació de les àrees d'Hisenda i Turisme, coordinació interna dels funcionaris de les àrees i control i execució dels pressupostos assignats.

 Joan Margall en un acte de campanya de les eleccions generals
Joan Margall en un acte de campanya de les eleccions generals

Fou també vicepresident del Consell Comarcal del Baix Empordà entre 2003 i 2007. A més, entre altres, ha treballat en diverses places relacionades amb el món de l’arqueologia, la cultura i el patrimoni i ha estat agent d’ocupació i desenvolupament local a l’Ajuntament de Sant Julià fins al 2007.

Des del 2011, treballa en l'empresa privada en el sector de les assegurances i l'assessorament a empreses. També ha estat soci de diverses entitats del seu municipi i de l'ANC, de la qual ha estat membre a la junta de la territorial del seu poble uns quants anys. De fet, va ser membre organitzador de les consultes populars per la independència del 2009.


Versión en castellano