Portabella impulsa les ‘ecoetiquetes’ a les bilbioteques i museus de Barcelona

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat la proposta d’Unitat per Barcelona (ERC+DCat+RCat) perquè Barcelona introdueixi les ecoetiquetes, Distintius de Qualitat Ambiental, a tots els museus i biblioteques municipals. D’acord amb la proposta presentada pel regidor republicà Jordi Portabella a la Comissió de Cultura de l'Ajuntament, en una primera fase es procedirà a la certificació d’aquells equipaments pels quals aquesta acció no suposi una inversió econòmica important. La proposta ha estat aprovada amb els vots favorables de tots els grups i el govern municipal ha avançat que ja està treballant amb la implantació de les ecoetiquetes en 6 biblioteques.

Per què són necessàries les ‘ecoetiquetes’ en museus i biblioteques?

Els diferents grups municipals i els regidors del govern municipal Joan Puigdollers i Antoni Vives han manifestat en més d’una ocasió l’aposta per fer de les inistal·lacions municipals llocs més respectuosos amb el medi ambient i més eficients energèticament. I la proposta que s’ha aprovat avui cerca complir amb l’objectiu de fer de Barcelona una ciutat sostenible.

Per Portabella “el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental estableix uns criteris que poden complir els nostres equipaments municipals a curt o mitjà termini sense que això impliqui una gran inversió”. Tal i com ha dit el republicà “es tracta de fer un canvi en la manera de com entendre l’equipament, l’ús que se’n fa i els consumibles que s’empren”.

Així doncs, si el govern municipal aplica la proposta que avui s’ha aprovat, els museus i biblioteques municipals hauran d’avançar cap a mesures com: aprofitar la il·luminació natural, estalviar aigua i que l’adquisició de nous materials per aquests centres compleixin uns estàndars ecològics. Com ha indicat el líder dels independentistes a l’Ajuntament “aquest pot ser un molt bon banc de proves per anar fent créixer el compromís amb la sostenibilitat i la difusió del Distintiu propi de Catalunya”.