Puigcercós demana al president Mas que si el pacte fiscal no arriba a port enceti la via de la independència perquè la societat catalana i Europa ho entendran

El president del Grup Parlamentari d’ERC assegura que si el president Mas en aquest moment proclamés la independència de Catalunya tota Europa l’entendria i tot el món occidental l’entendria, perquè l’espectacle i l’actitud de menysteniment envers les institucions europees del Govern espanyol avala que Catalunya tingui el seu propi camí.

El president del grup parlamentari d‘ERC, Joan Puigcercós, ha demanat al president Mas que ‘si el pacte fiscal no arriba a port, enceti la via de la independència perquè la societat catalana i Europa ho entendran’. Puigcercós ha explicat que vivim un moment molt complicat i el Govern espanyol no ha estat a l’alçada ‘amb la seva frivolitat i el seu orgull de capa i espasa’.

El president del Grup Parlamentari d’ERC assegura que estem immersos en la incertesa i ‘ERC ja li va dir al debat electoral que donaria suport a CIU si governava a Catalunya per aconseguir el pacte fiscal en la línia del concert econòmic, sinó s’aconsegueix, faci vostè costat als independentistes a encetar la via de la independència de Catalunya’. Puigcercós ha argumentat al president de la Generalitat que ‘si en aquest moment proclamés la independència de Catalunya tota Europa l’entendria i tot el món occidental l’entendria, perquè l’espectacle i l’actitud de menysteniment envers les institucions europees del Govern espanyol avala que Catalunya tingui el seu propi camí’.

Puigcercós ha recordat al president que en l’anterior ple del Parlament ja li va dir que parlés amb Alemanya i expliqués que quan arribés la intervenció no afectaria Catalunya com als altres perquè aquí, malgrat tot, amb molt sacrifici s’estan fent els deures, i parlem dels mestres, i parlem de la salut, i de les polítiques socials, hi ha molt sacrifici en aquest país i més que mai aconseguir allò que és just i equitatiu per a Catalunya es fa molt necessari. Puigcercós ha conclòs que ‘som molta gent a Catalunya que entendríem que fes un cop de força , sabem que no és fàcil, que el camí cap a la independència és un camí incert, però vist com està actuant el Govern espanyol i vist quines són les decisions que prenen li asseguro que és l’únic camí. Li farem costat amb la demanda del pacte fiscal però si no arriba a bon terme haurà de fer un altre pas’.