Puigcercós denuncia l’excés de zel fiscal de l’Estat espanyol contra Catalunya

El president del grup parlamentari d‘ERC, Joan Puigcercós, ha denunciat avui a la sessió de control parlamentaria l’excés de zel fiscal de l’Estat espanyol contra Catalunya. Puigcercós ha explicat que avui s’ha pogut conèixer a través dels mitjans de comunicació que, ‘segons els darrers informes del senyor Montoro, a Catalunya s’inspecciona als particulars i a les empreses 6 cops més que a Andalusia i 2 més que a Madrid i la recaptació és equivalent’. ‘És una situació que fa anys que denunciem, i ERC és un partit que defensa i ha defensat sempre la inspecció fiscal i destapar els forats negres de defraudadors, però no és normal aquesta mena de persecució permanent a Catalunya’.

En declaracions posteriors el president del grup parlamentari d’ERC ha denunciat que ‘no entén com el Govern català es queda de braços plegats davant d’aquest excés de zel i autèntica persecució fiscal contra les empreses, els emprenedors i les famílies catalanes’.

Puigcercós ha posat altres exemples com per exemple que ‘sabem que quan es tracta de fer inversions públiques l’execució d’obra pública a Catalunya és d’un 35% quan resulta que a Madrid és d’un 111%. No estem dins d’un Estat que ens protegeixi ni ens tracti amb equanimitat, estem dins d’un estat a punt de ser intervingut. Des d’ERC no desitgem la intervenció de l’estat espanyol perquè sabem el que passaria perquè serien els interventors europeus al costat dels ministeris espanyols, els mateixos ministeris que fan aquestes ràtzies per Catalunya, els mateixos ministeris responsables de la baixíssima inversió en obra pública a Catalunya, els que haurien de negociar amb els interventors europeus d’on es retalla i seria un escenari no desitjable. Per un interventor europeu escoltant un equip ministerial espanyol, està clar que tenim totes les de perdre’.

El president del Grup Parlamentari d’ERC, Joan Puigcercós, ha demanat al president Artur Mas que ‘davant d’una imminent i no desitjada intervenció de l’Estat espanyol, cal anar a explicar a Europa que Catalunya fa els deures, és diferent i vol ser diferent i vol fer les coses d’una altra manera’. Puigcercós ha demanat al president de la Generalitat que cal fer una ofensiva a Europa explicant per exemple a Alemanya, i no ho pot fer l’actual delegat a Brussel•les perquè precisament no és d’aquest parer, que Catalunya és diferent i vol ser diferent a l’hora d’afrontar la crisi.

Puigcercós ha explicat la urgència d’aquesta campanya a Europa posant diferents exemples de la manca d’equanimitat del tracte de l’Estat espanyol envers Catalunya i els perjudicis que tindria una intervenció sobre Espanya per a Catalunya .