Puigcercós: 'No ens lamentem de la corrupció, la combatem'

Aquest matí s'ha presentat al Parlament la campanya ‘Gent honesta a la política', amb què Esquerra vol donar a conèixer què ha fet i què farà per combatre la desafecció de la ciutadania envers la classe política motivada, en gran part, pels escàndols de corrupció relacionats amb alguns partits polítics. El president d'Esquerra, Joan Puigcercós, ha explicat que ‘Esquerra ha fet un gran esforç per deixar de ser comentaristes i actuar, i podem afirmar sense por que no ens lamentem de la corrupció, sinó que la combatem'. Puigcercós ha recordat que Esquerra ‘ha presentat una carta de serveis amb la qual hem demostrat que no cal estirar més el braç que la màniga per fer política' i ha reivindicat que ‘ens neguem a que la despesa electoral sigui un desavantatge a l'hora de fer política'. Per Puigcercós, ‘la corrupció no fa perdre vots', vistos els bons resultats que va obtenir el PP al País Valencià, les Balears o a Madrid després de casos sonats de corrupció, ‘però tampoc es bo permetre que hi hagi aquestes pràctiques' i ha qualificat d'important la campanya ‘Gent honesta a la política' perquè ‘no tots som iguals'.

Per evitar aquestes ‘hipoteques polítiques i econòmiques amb determinats cercles de Madrid', i per fer de l'administració pública una eina més transparent i eficient per a la ciutadania, Puigcercós ha avançat que Esquerra proposarà tres mesures en la pròxima legislatura que passen per dotar Catalunya de la Llei de transparència i accés a la informació pública (d'arrelada tradició als països anglosaxons), impulsar el Pacte d'integritat en l'àmbit de la contractació pública i un òrgan únic de contractació pública que centralitzi les compres de l'administració pública.


El cas Palau, centre de la subcampanya ‘Gent honesta a la política'

La diputada i responsable de la campanya electoral, Marina Llansana, ha explicat que els objectius d'aquesta campanya són ‘explicar la feina d'Esquerra per combatre la corrupció política centrant l'atenció en el cas Palau i exposar les propostes que fa Esquerra per evitar-ho'. En aquest sentit, s'ha projectat un vídeo que resumeix els treballs de la comissió d'investigació parlamentària que deixa en evidència molts dels compareixents i els dubtes encara sense resoldre sobre el presumpte finançament de Ferrovial a Convergència per l'adjudicació d'obra pública mitjançant convenis amb el Palau de la Música. Una projecció que ha anat acompanyada de les intervencions dels diputats M. Àngels Cabasés i Pere Bosch, on han recordat que 'la utilitat de la comissió ha quedat doblement demostrada amb l'aval i coincidència amb les conclusions de la comissió que reflecteixen els informes de l'Oficina Antifrau i d'Hisenda'.

La portaveu d'Esquerra al Parlament, Anna Simó, ha explicat que la comissió d'investigació es va desenvolupar amb ‘rigor, ganes de justícia, i voluntat de posar fi a la impunitat de casos com el del Palau de la Música' i ha enumerat les propostes que Esquerra ha impulsat durant aquesta legislatura per combatre la corrupció. Propostes que passen per la prohibició de donacions anònimes als partits, la creació de l'Oficina Antifrau, un nou sistema de fiscalització de la gestió pública i dels partits, la prohibició de les donacions d'empreses que contracten concursos públics, l'autolimitació de les despeses electorals, la proposta d'una Sindicatura Electoral per a Catalunya, la Llei d'incompatibilitats d'alts càrrecs de la Generalitat, la publicació d'alts càrrecs i assessors del Govern, entre d'altres. A més, Simó ha recordat que ‘Esquerra és el partit que menys diners deu i el que té les xifres més baixes de despesa en campanya electoral'.